Nieuws

Microsoft Outlook Lite lanceert in juli voor Android

Microsoft lanceert deze maand een nieuwe Outlook-app voor Android. Outlook Lite brengt het beste van de mailapp in een kleiner pakket.

Microsoft geeft in zijn roadmap voor 365-toepassingen te kennen dat Microsoft Outlook Lite voor Android in juli 2022 gaat lanceren. Outlook Lite is een beperktere, maar wel snellere versie van de mobiele Outlook-app die zich vooral richt op budgettoestellen. Microsoft geeft geen verdere informatie over welke functionaliteiten wel/niet aanwezig zullen zijn, maar belooft wel dat de Lite-versie ‘alle voordelen van Outlook zal bieden in een kleiner formaat’. Zakelijke accounts zullen wel geen gebruik kunnen maken van Outlook Lite, schrijft The Verge. In sommige landen is de Lite-versie naar verluidt al beschikbaar, deze maand volgt de wereldwijde lancering.

Met de lancering van Outlook Lite volgt Microsoft het voorbeeld van Facebook en Google, die enkele jaren geleden al Lite-versies (of Go-versies voor Google) van hun apps lanceerden. Ook hier gaat het om versies die niet alle functies bevatten om minder geheugen te moeten gebruiken op je smartphone.

Nieuwe Outlook-app voor Windows

Er zijn heel wat veranderingen op til voor Microsoft Outlook. In mei loste Microsoft een eerste testversie van de vernieuwde Windows-mailserver. Die zal veel meer gaan gelijken op de webversie van Outlook om een meer uniforme ervaring te creëren. Op termijn zal je mailserver zelfs volledig online worden gebracht en zal er geen desktopapp meer bestaan. Tegen het einde van 2022 kunnen we waarschijnlijk een eerste stabiele versie verwachten van de nieuwe Outlook-app voor Windows.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business