Nieuws

Meta klaagt clone site aan die 350.000 Instagram-profielen kopieerde 

meta
Meta heeft een man voor de rechter gedaagd nadat die op een clone site Instagram-berichten van 350.000 mensen had doorgeplaatst.

Die gekloonde gegevens (foto’s en video’s van Instagram-gebruikers) toonde hij vervolgens op zijn eigen website (een clone site), zonder toestemming. Op de About-pagina heeft Facebook laten weten welke stappen het onderneemt om clone sites aan te vechten.  

De dader is naar verluidt geen vreemde voor Meta. Het moederbedrijf van Facebook en Instagram zou sinds begin vorig jaar al voortdurend hebben moet optreden tegen de dader, die herhaaldelijk van de platformen verbannen werd. In een brief werd hij verzocht te stoppen met zijn illegale activiteiten.  

Clone site MyStalk 

‘MyStalk’, dat is de naam waarmee de dader zijn clone site schaamteloos uitbaatte. Daar deed de man niets anders dan Instagram-posts doorplaatsen, zonder dat de eigenaars dat in de gaten hadden, laat staan hun toestemming ervoor gaven.  

Meta argumenteert dat zulke clone sites vaak gebruik worden om mensen op te lichten en ze afbreuk doen aan de geloofwaardigheid van de platformen waar de content vandaan komt. Het socialmediabedrijf zegt dat het in de eerste helft van 2021 al ruim 100 clone sites opgespoord heeft. 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business