Nieuws

WhatsApp laat je straks elke emoji als reactie gebruiken 

Emoji-reactie WhatsApp
Enkele maanden geleden breidde WhatsApp al het aantal emoji uit waarmee je kan reageren op berichten. Binnenkort kan dat met echt álle emoji.

Moederbedrijf Meta testte de toevoeging enkele weken geleden al op zijn berichtenplatform. En met succes, zo blijkt. “We rollen voor WhatsApp de feature uit om eender welke emoji te gebruiken als reactie op een bericht”, liet CEO Mark Zuckerberg weten. Hij noemde in één weg ?‍♂️, ?, ? en ? als zijn persoonlijke favorieten. 

Het mag dan een banale toevoeging lijken, emoji blijven een niet te onderschatten manier om gesprekken vlotter en gemoedelijker te laten verlopen, of om je gesprekspartner snel en duidelijk te laten weten dat je een opmerking al dan niet grappig vond.  

Meer emoji, meer fun

Als je iemands bericht ingedrukt houdt, verschijnen daar al vijf standaardemoji (het duimpje, hartje, met tranen lachende, verbaasde en droevige mannetje en de gevouwen handen als bedankje). Daar zal binnenkort een plus-symbooltje naast komen te staan, zodat je met eender welke emoji kan reageren. 

WhatsApp moet zo niet langer onderdoen voor zusterapp Messenger als het gaat om emoji-reacties. Ook concurrent Telegram onthulde onlangs een update, met een uitgebreid aanbod aan emoji en geanimeerde reacties, al zijn dat wel features uit de betalende versie van de app (5 dollar per maand).  

De update voor WhatsApp zou nu live moeten gaan, maar het kan even duren voordat die effectief uitgerold wordt in België en omstreken. 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business