Nieuws

Nieuwe emoji op komst: duwende handen en schuddend gezicht

emoji
Er zijn nieuwe, officiële emoji op komst. Het Unicode Consortium heeft 31 figuurtjes aangekondigd die later dit jaar naar onze smartphone komen.

Het gaat voor alle duidelijkheid nog om een voorlopige lijst van emoji, die pas in september zal worden goedgekeurd. Het Unicode Consortium lijkt ook strenger te zijn geworden in zijn selectie, want vorig jaar kwamen er 112 nieuwe emoji bij en in 2020 zelfs 334 stuks. Dit keer komen er onder meer een gans, een schuddend gezicht en duwende handen bij.

Preview nieuwe emoji

Het schuddende gezicht heeft een openhangende mond en een wazig silhouet om de beweging aan te duiden. De duwende handen zijn er in twee richtingen: naar links en rechts. Inhoudelijk dienen ze om iemand een halt toe te roepen, maar ze kunnen ook dienen als high five. Hartjes zijn er in drie nieuwe kleuren: grijs, roze en lichtblauw.  

Verder wordt ook het dierenpark uitgebreid, met onder meer een gans, ezel, kwal en een eland. Tot slot wordt er nog een hiaat opgevuld: een wifisymbool, want dat was er nog niet.  

Op Emojipedia krijg je al een voorsmaakje van de nieuwkomers. Hun design is ook nog onder voorbehoud. Wanneer we de nieuwe emoji op onze smartphones zullen kunnen gebruiken, is nog niet duidelijk. Wellicht is dat voor het eind van het jaar.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Waarvoor gebruik je de kabel van je telefoon?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business