‘Samsung Galaxy Z Flip 4 en Z Fold 4 zijn klaar voor Unpacked’

Samsung vouwbare telefoon
Het is bijna zover: Samsung Unpacked voor de aanstaande Galaxy Z Flip 4 en Z Fold 4. De vouwbare smartphones zijn gekeurd en worden mogelijk op 10 augustus gelanceerd.

Nadat in mei de eerste details over de Galaxy Z Flip 4 en Galaxy Z Fold 4 naar buiten kwamen, lijkt Samsung zich inmiddels op te maken voor de lancering van zijn vouwbare telefoons. Beide toestellen zijn namelijk verschenen bij internationale keuringsinstanties – waaronder de FCC en NBTC – schrijft SamMobile. In de meeste gevallen vormt de keuring bij keuringsinstanties de laatste stap voor een lancering. Met de inspectie wordt gekeken of toestellen voldoen aan communicatiestandaarden in het land van de keuringsinstantie.

Samsung Unpacked op 10 augustus

Zowel de FCC als NBTC vermelden SM-F936B als modelnummer voor de Z Fold 4, terwijl de Z Flip 4 geregistreerd staat als de SM-F721B. Verdere details over de smartphones ontbreken helaas in de documentatie van de keuringsinstanties.

Samsung Galaxy Z Flip 4
Beeld: 91Mobiles / OnLeaks

Dat de keuringsinstanties de vouwbare telefoons snel achtereenvolgend hebben gekeurd, bevestigt mogelijk een eerder gerucht over de introductie van de telefoons. Unpacked 2022, het evenement waar Samsung naar alle waarschijnlijkheid de telefoons gaat voorstellen, zou namelijk op 10 augustus plaatsvinden. Nu die datum minder dan één maand weg is, is het ontwerp van de twee telefoons – als het goed is – afgerond en zijn ze daarmee gereed om gekeurd te worden. Houdt wel enige korrels zout hierbij vast. Samsung bevestigde het lanceringsmoment namelijk nog niet.

Specificaties Z Flip 4 en Z Fold 4

Dat geldt ook voor de gelekte specificaties van de Samsung Galaxy Z Flip 4 en Z Fold 4. Eerder lekte uit dat de Z Flip voorop een 6,7 inch AMOLED-scherm krijgt, met aan de buitenzijde een klein 2,1 inch cover-scherm. Voor de grotere Z Fold 4 is een 7,6 inch AMOLED-scherm voorzien binnenin, met op de cover van de Z Fold 4-smartphone nog een 6,2 inch scherm. Voor alle schermen geldt dat ze een 120 Hz-verversingsfrequentie hebben. Onbekend is of Samsung gebruikmaakt van LTPO-schermen die variabele verversingssnelheid mogelijk maken.

Verder werd bekend dat we onder de motorkap van beide Z-serie smartphones de krachtige Snapdragon 8+ Gen 1-chip mogen verwachten. Op de Z Flip 4 is deze gekoppeld aan 8 GB werk- en 128 GB of 256 GB opslaggeheugen. De Galaxy Z Fold 4 komt volgens de geruchten daarentegen standaard met 12 GB RAM. De verkrijgbare opslagconfiguraties lopen op tot 1 TB. Ook over de batterijcapaciteit van de telefoons is al het een en ander gelekt, met een 3.700 mAh exemplaar voor de Z Flip en 4.400 mAh in de Z Fold.

Samsung Galaxy Z Fold 4
Beeld: Smartprix / OnLeaks

Prijzen en beschikbaarheid

Officiële details over de prijzen, het lanceringsmoment en de specificaties ontbreken nog. De gelekte details geven wel een goed beeld van wat Samsung van plan is te lanceren. Opvallend is dat Samsung relatief weinig lijkt te hebben veranderd aan de toestellen. Veel details uit het ontwerp van de Z Flip 3 en Z Fold 3 zien we rechtstreeks terug in de vierde generatie vouwbare telefoons. Dit zien we ook terug bij de specificaties, die – op de chipset na – grotendeels gelijk blijven.

galaxy z flipGalaxy Z Foldmobielsamsung

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals