Nieuws

Instagram komt met betaalfunctie in chat

Instagram gaat verkoop NFT's faciliteren
Instagram wilt het zijn gebruikers makkelijker maken om met de applicatie aankopen te doen, en laat je binnenkort betalen in je chatvenster.

Instagram heeft inmiddels een lange weg afgelegd. Naast de basisfunctionaliteit van het delen van je favoriete kiekjes kwam er de optie om video’s toe te voegen, gevolgd door Stories en Reels. Nu lijkt het platform een iets meer bedrijfsgerichte toer op te willen gaan. Instagram kondigt de komst aan van een manier waarop je recht in jouw chat producten kan kopen. Hiermee sta je rechtstreeks in contact met de verkoper, en kan je jouw gewenste product kiezen en gewoon meteen betalen.

Dit moet het makkelijk maken voor kleine bedrijven en creatievelingen om hun producten te verkopen. Naast de optie om producten te kopen, krijg je als koper via de chat ook een rechtstreeks kanaal naar de verkoper voor klantenondersteuning. Je kan hier tevens de reis van jouw pakketje volgen.

Credit: Meta

Toegegeven, de functionaliteit is niet volledig nieuw. Ook andere platformen van Meta, waaronder WhatsApp, bieden je de mogelijkheid aan om in het chatvenster te betalen. Voorlopig is de functie enkel beschikbaar voor gebruikers in de Verenigde Staten. Betalingen via de chat zijn momenteel enkel mogelijk via Meta Pay. Omdat dit betaalsysteem nog niet actief is in onze contreien, wordt het dus nog even wachten tot dit wel is, of tot Meta beslist om meer betaalmogelijkheden toe te laten.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business