Lynk & Co introduceert samen met Microsoft Teams voor in de auto

Cockpit Lynk & Co
Als je binnenkort onderweg bent met je Lynk & Co 01 en je ontvangt plots een Teams-vergadering, schrik dan niet weg. Voortaan kan je ook in de wagen de audiovergadering volgen.

Vergaderen in de auto hoeft in een Lynk & Co voortaan niet meer via de smartphone. Het automerk introduceert in samenwerking met Microsoft de Teams-app voor in de wagen. Daarmee kan men via een mobiele internetverbinding in de wagen vergaderingen bijwonen. Het merk zegt dat de dienst in zijn auto’s moet leiden tot veiligere audiovergaderingen. Gedoe op de telefoon wordt voorkomen en dat moet zorgen voor een zorgeloze rijervaring, aldus het Chinese merk van Geely, het bedrijf dat de leiding heeft over onder andere Volvo.

‘Meer dan een autoleverancier’

Voor het bouwen van de applicatie vertrouwde Lynk & Co op het Communications Service-platform, dat wordt aangeboden door Microsoft Azure. Hiermee ontwikkelde het een app die tijdens de ritten van of naar werk, of in alledaagse situaties, audiovergaderingen kan serveren. Videovergaderingen – of het volgen van chatgesprekken – is niet mogelijk via de ingebouwde Microsoft Teams-app voor de 01.

Naast de Microsoft Teams-app introduceerde de fabrikant eerder een dertiental andere apps voor zijn bestuurders, waaronder de Spotify, Journey Cam, Scoreyteller, Audiobooks, Inbox en Media Player-apps. De automaker wil zich met zijn appaanbod kunnen onderscheiden van directe concurrenten, door zich te positioneren als een merk dat meer is dan alleen een autoleverancier. “De toepassing benadrukt dat we niet alleen een leverancier zijn van auto’s, maar bovenal van flexibele mobiliteit”, laat CEO Alain Visser weten.

Autocommunity van Lynk & Co

Dat sluit aan bij de visie van het bedrijf. Hoewel consumenten via Lynk & Co de 01 kunnen schaffen, ziet het bedrijf vooral de kans om ongebruikte auto’s te verhuren. Daarmee ontstaat een landelijk – en mogelijk zelfs pan-Europees – netwerk aan deelauto’s. Lynk & Co-leden krijgen op een flexibele en maandelijkse basis toegang tot dit deelnetwerk. Eigenaren van de 01 kunnen vervolgens kiezen hun wagen te verhuren aan vrienden, familie of de Lynk & Co-community. Bij het verhuren, dat volledig via een intern platform verloopt, verdienen eigenaren dan telkens een bedrag voor de huurtermijn.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business