Samsung Galaxy Buds 2 Pro worden flink duurder dan voorgangers

Samsung Galaxy Buds Pro
Samsung bracht vorig jaar de Galaxy Buds Pro uit voor 229 euro. Verwacht wordt dat de prijzen van de Buds 2 Pro verder de lucht in schieten. Daartegenover staat wel 24-bit audio-ondersteuning.

Prijsstijgingen beginnen gemeengoed te worden. Facebook kondigde dinsdag aan de prijzen van de Meta Quest 2 VR-bril te verhogen, en eerder werd al bekend dat ook de prijzen van de Galaxy Z Flip 4 van Samsung de lucht in gaan. Consumenten die uitkijken naar de Galaxy Buds 2 Pro, moeten de komende tijd nog eens goed nagaan wat ze voor de oortjes willen betalen. 9to5Google zegt te weten dat de prijs ten opzichte van de originele variant met 30 dollar zal stijgen.

Samsung Galaxy Buds 2 Pro

Volgens de publicatie komt de adviesprijs in de Verenigde Staten daarmee uit op 230 dollar. Hoe dit zich laat vertalen naar Europese prijzen, is niet bekend. Samsung bracht de Galaxy Buds Pro in België en Nederland op de markt voor 229 euro. Het bedrijf lijkt wel een upgrade tegenover deze prijsverhoging te bieden; 9to5Google stelt dat de Buds 2 Pro namelijk Hi-Res audio bieden, middels 24-bit audio-ondersteuning.

Vermoedelijk zal Samsung de oortjes hiervoor ook een verbeterde audio-codec bieden. Op de Buds Pro moeten gebruikers het nog stellen met AAC en SSC, die niet geschikt zijn voor 24-bit audio. Het ontwerp van de volledig draadloze in-ears zal naar verluidt ongewijzigd blijven. Ook de case van de draadloze oortjes krijgt hetzelfde ontwerp mee. Wel krijgt het ‘laadhoesje’ een grotere batterij dan zijn voorganger, met een 500 mAh-capaciteit. De precieze impact op de batterijduur daarvan is niet bekend, maar het lijkt erop dat de totale batterijduur toeneemt.

Onthulling tijdens Unpacked

Samsung lanceert de Galaxy Buds 2 Pro naar verwachting op 10 augustus. Eerder werd bekend dat de oortjes in het paars, graphite en wit verschijnen. Wanneer en tegen welke prijs we de oortjes vervolgens in de winkels aantreffen, is momenteel onbekend.

Tijdens het Unpacked-evenement worden verder ook de Galaxy Z Flip 4 en Galaxy Z Fold 4 verwacht, vouwbare smartphones met een herkenbaar ontwerp en herkenbare specificaties. Sportliefhebbers, of simpelweg liefhebbers van de Galaxy Watch-lijn, kunnen ook uitkijken naar het evenement. Op de bewuste avond lanceren de Zuid-Koreanen namelijk de Galaxy Watch 5 en Watch 5 Pro.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business