Nieuws

Amazon Drive stopt ermee vanaf 2024

Amazon Drive einde
Het einde van Amazon Drive is in zicht. De ecommercegigant zet de dienst volledig stop tegen het einde van volgend jaar.

Dat schrijft de Amerikaanse e-commercegigant in de FAQ van Amazon Drive. Het bedrijf wil zich meer gaan focussen op Amazon Photos en zo een volwaardige oplossing bieden voor klanten die foto’s en video’s in de cloud willen opslaan. Daarom zal het vanaf 31 oktober 2022 niet meer mogelijk zijn om de applicatie nog te downloaden in de iOS App Store of Google Play Store. Later, vanaf 31 januari 2023, zal Amazon de ondersteuning om bestanden te uploaden naar Amazon Drive stopzetten.

Het einde van Amazon Drive

Vanaf begin 2023 zal het dus onmogelijk zijn om nog nieuwe zaken te uploaden. Het zal dan wel nog mogelijk zijn om de bestanden die al in Drive zaten nog te gebruiken en te beheren. Tegen het einde van 2023, vanaf 31 december 2023, zal Amazon Drive dan volledig stopgezet worden.

Het bedrijf zal dan alle foto’s en video’s automatisch overzetten naar Amazon Photos. Andere bestanden moet je zelf overzetten naar een dienst of harde schijf, maar het bedrijf geeft wel aan dat het nog voldoende tijd en communicatie voorziet zodat klanten een oplossing kunnen zoeken voor bestanden.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business