Nieuws

Verkoop Nintendo Switch hapert door chiptekorten

Nintendo Switch 2021
Het voorbije kwartaal hebben de verkoop van consoles en games van Nintendo een flinke daling gekend, zo blijkt uit de laatste winstbespreking.

Waar de Nintendo Switch het uitzonderlijk goed deed tijdens de coronapandemie, lijkt die trend nu stilaan om te kantelen. Tijdens het afgelopen kwartaal werden er zo’n 3,43 miljoen eenheden van de console verkocht, wat aanzienlijk lager ligt dan de 4,45 miljoen eenheden van dezelfde periode vorig jaar. Dat maakt het bedrijf bekend in zijn kwartaalcijfers. Dit zorgde er mee voor dat de geplande winsten ook lager liggen dan verwacht.

Volgens het bedrijf zou de Switch het minder goed doen door aanhoudende tekorten aan onderdelen, waaronder chips. De Nintendo Switch OLED zou wel goed verkopen en met 1,52 miljoen eenheden een flink deel uitmaken van het totaal aantal verkochte consoles.

Naast de tegenvallende console-verkoop kende ook de games geen al te beste periode. Waar er vorig jaar 45,29 miljoen eenheden waren verkocht, was dat nu slechts 41,41 miljoen. De hoeveelheid first-party games van Nintendo zelf zat wel in de lift. Zij kenden het tweede beste kwartaal ooit. De piek van de verkoop van Animal Crossing uit 2021 staat op de eerste plaats. Het bedrijf heeft er de komende periode enkele grote releases aankomen, waaronder Mario Strikers: Battle League en Splatoon 3. Nintendo hoopt dan ook dat deze het komende kwartaal terug omhoog trekken.

Wel of geen Pro-versie

Een bijkomende reden voor de daling van de verkochte Nintendo-consoles is mogelijk ook het uitblijven van een Nintendo Switch Pro. De Nintendo Switch gaat nu sinds 2017 al een tijdje mee, dus heeft inmiddels al enkele jaren op de teller staan. We horen al enkele jaren op tijd en stond geruchten over de komst van een Nintendo Switch Pro-versie die in staat zou zijn om zwaardere games te draaien tegen hogere resoluties. De fabrikant blijft ontkennen dat ze aan een opvolger werken. Als het van de fans afhangt, dan is de geüpgradede versie er beter vroeger dan later.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business