Nieuws

Tinder stapt af van Metaverse-plannen na tegenvallende resultaten

Tinder
Na de overname van Hyperconnect om Tinder de Metaverse-wereld in te slingeren, trapt de Match Group nu op de rem. Het bedrijf leed het afgelopen kwartaal een verlies van 210 miljoen dollar.

Tegenvallende resultaten weerhouden Match Group, de eigenaar van datingplatform Tinder, ervan om zijn Metaverse-plannen door te zetten. Vorig jaar nam het bedrijf nog Hyperconnect over. Door deze overname wilde het datingplatform digitale (vermoedelijk augmented reality) ontmoetingen tussen Tinder-connecties mogelijk maken. ‘Single Town’ zou daarvan een mogelijke uitwerking zijn, al is het maar de vraag of de plannen ooit het daglicht gaan zien, nu Tinder op de pauzeknop drukt.

Onzekerheid rondom Metaverse

Kersverse Tinder CEO Bernard Kim, die de eerste vrouwelijke Tinder CEO Renate Nyborg opvolgt, zegt de actie onder andere te nemen vanwege onzekerheden met betrekking tot de Metaverse. “Gezien de onzekerheid over de uiteindelijke contouren van de Metaverse en wat wel of niet zal werken, evenals de meer uitdagende werkomgeving, heb ik het Hyperconnect-team de opdracht gegeven om te blijven itereren, maar op dit moment niet zwaar te investeren in Metaverse,” zegt Kim in het kwartaalrapport.

Zeker is dat we voorlopig geen Metaverse-activiteiten van Tinder hoeven te verwachten. Dit geldt ook voor de Tinder Coins-munteenheid die op het datingplatform moest verschijnen. Toch lijkt de Metaverse-koorts niet volledig zijn te verdwenen binnen de Match Group. Kim meldt dat Tinder, zodra het meer duidelijkheid heeft over de toekomst van het speelveld, mogelijk alsnog zijn plannen doorzet. Of de huidige plannen ooit het daglicht zien, is daarbij ongeweten. Tinder wil pas het Metaverse-domein betreden als “we hebben een service die zodoende gepositioneerd is om te slagen,” concludeert de CEO.

Match Group duikt in het rood

Match Group heeft een zwaar tweede kwartaal achter de rug. Het bedrijf noteerde voor het tweede kwartaal van 2022 een verlies van 10 miljoen dollar, tegenover een winst van 210 miljoen dollar in Q2 2021. Volgens de Tinder-eigenaar is dit verlies deels te wijten aan de overname van Hyperconnect. Andere redenen voor de rode cijfers heeft de datinggigant niet genoemd.

Niet alleen de winstcijfers van Match Group zijn in het rood gedoken. Ook de omzet in het tweede kwartaal ligt met 795 miljoen dollar zo’n 9 miljoen dollar lager dan werd voorspeld. Voor het derde kwartaal worden geen noemenswaardige verbeteringen verwacht, en blijft de omzet jaar-over-jaar gelijk. Volgens het bedrijf ligt dit aan de extreem goede resultaten uit 2021 nadat vaccinaties breed verkrijgbaar werden, waardoor de datingplatformen een flinke opleving doormaakte. Zo’n groei in activiteit op de datingplatformen, is dit jaar nog niet waargenomen en blijft waarschijnlijk ook uit.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Wat vind jij van de Belgische telecommarkt?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business