Nieuws

Tesla mag in Duitsland Full Self-Driving blijven adverteren 

Full Self-Driving
Tesla kan in Duitsland gewoon reclame blijven maken voor zijn Full Self-Driving en Autopilot. Het federale gerechtshof heeft dat beslist na een klacht.

De Wettbewerbszentrale, die in Duitsland toeziet op de eerlijke concurrentie tussen bedrijven, had de zaak in eerste instantie aangespannen bij een rechtbank van eerste aanleg. Volgens de mededingingsautoriteit zou Tesla de term Full Self-Driving-systeem niet mogen adverteren, omdat het systeem nog altijd in ontwikkeling is. De term wel gebruiken in reclames zou dus misleidend zijn, vindt de waakhond. Bovendien is volledig autonoom rijden (nog) niet legaal in Europa. 

Full Self-Driving toch niet misleidend 

De Duitse rechtbank van eerste aanleg had de Wettbewerbszentrale gelijk gegeven, waarna Tesla in beroep ging. Met succes, want het federale gerechtshof oordeelde dat Tesla de termen Full Self-Driving en Autopilot mag blijven gebruiken in zijn communicatie.  

Ook in de Verenigde Staten werd Tesla beschuldigd voor zogezegd misleidende reclame. De Californische toezichthouder vindt dat Tesla het systeem mooier voorstel dan het is en de schijnt wekt dat zijn wagens zelfstandiger kunnen rijden dan in werkelijkheid kan. 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Wat vind jij van de Belgische telecommarkt?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business