windows 11 22H2

Microsoft brengt versie 22H2 van Windows 11 vermoedelijk op 20 september uit. De update is de eerste grote update van Windows 11 sinds de onthulling in oktober 2021.

Advertentie

Versie 22H2, ook bekend als Sun Valley 2, wordt al enkele maanden getest in de Insider-groepen van Windows. Zowel The Verge als Windows Central melden nu dat Microsoft voornemens is deze versie op 20 september te onthullen. Bevestiging van de softwaregigant blijft vooralsnog uit. Wat de datum bijzonder maakt is dat Microsoft zijn H2-updates van Windows 10 in oktober of november uitbracht. Het is niet de eerste keer dat geruchten de ronde doen over een vroegtijdige lancering. Toen bekend werd dat er een 22H2-update voor Windows 11 werd uitgebracht, spraken sommige bronnen al over een lanceringsdatum in juli.

22H2-versie voor Windows 11

In de 22H2-update voor Windows 11 zien we een reeks veelgevraagde functies terugkom. Zo wordt de taakbeheer-app eindelijk voorzien van een geheel nieuw uiterlijk. Hierbij lijkt de focus met name te liggen op de interface, die voorzien is van een donker thema, met nieuwe icoontjes. Ook zien we kenmerken terug van Microsofts Fluent Design, met afgeronde hoeken en een interface zich aan de ingestelde systeemtinten op basis van je achtergrond aanpast.

Taakbeheer 22H2

Daarnaast brengt Microsoft een verbetert startmenu met mappen om programma’s te categoriseren en komt de Drag & Drop-functie terug. Hiermee kun je bestanden op het icoontje van programma’s op de taakbalk slepen, om deze in de applicatie te openen. Ook nieuw in de 22H2-update is de Live-captions toegankelijkheidsfunctie, waarbij Windows 11 spraak uit geluidsfragmenten live omzet naar tekst op het scherm. Hiermee wordt Windows weer een stapje toegankelijker voor degene die doof of slechthorend zijn.

Windows 11 versie 22H2 brengt verder een verbetering voor de verkenner. Volgens The Verge zullen we wel wat langer moeten wachten op deze verbetering, die bestaat uit tabbladen om bestanden te categoriseren. Hoe dit precies zal werken of eruit komt te zien is nog niet bekend. Wel zou Microsoft de update later dit jaar, pas na 20 september, willen uitrollen in navolging van de 22H2-update.

Onthulling Windows 11 versie 22H2

Voorlopig laat Microsoft ons nog in het donker over het onthullingsmoment van deze update. Mocht je alvast kennis willen maken met alle wijzigingen van versie 22H2, dan kan je daarvoor terecht in bij Insider-versies van Windows. Let er wel op dat deze updates mogelijk instabiel zijn en we hierdoor – zeker niet voor dagdagelijks gebruik – in kunnen staan voor een fijne of bruikbare ervaring.