Nieuws

‘Apple Watch Pro krijgt grootste Watch-behuizing tot nu toe’

Apple Watch Series 8
Beeld: Thai Nguyen / Unsplash
Apple onthult vermoedelijk op 7 september naast de Watch Series 8 de Watch Pro. Dit model zou de grootste Apple Watch-smartwatch ooit zijn.

Voor het eerst sinds het ontstaan van de Watch Series in 2015, komt Apple met een nieuw model in de lineup: de Apple Watch Pro. Naar verluidt wordt deze smartwatch tezamen met de Watch Series 8 onthuld op het lanceringsevenement op 7 september. Via monde van geruchtenverspreider Mark Gurman werd eerder dit jaar al bekend dat er een Watch op komst was met een groter scherm; dat lijkt dus te gaan om de Watch Pro. Het Japanse Mac Otakara meldt dat de Apple Watch Pro ‘een 47 mm behuizing’ heeft.

Grootste Apple Watch ooit

De publicatie meldt verder dat Apple voor de Watch Pro overstapt naar een vlak scherm. De huidige Watch-smartwatches van Apple bevatten telkens afgeronde schermen. Dit moest het volgens Apple fijner maken om over het scherm te vegen. Een mogelijke reden dat Apple er nu voor kiest een vlak scherm in te zetten, is omdat de Watch Pro mogelijk een steviger model is, gericht op ruige sporten. Het gebruikte vlakke scherm is mogelijk minder gevoelig door schade tijdens sportactiviteiten. Of de Watch Pro van Apple ook met speciaal gehard glas komt, is niet bekend.

De behuizing van de Apple Watch Pro, die dus enkel in een 47 mm variant beschikbaar komt, wordt mogelijk vervaardigd uit titanium. Mogelijk gaat dit bij de Watch Pro om een standaardoptie, terwijl daar bij de reguliere Watch Series 8 voor bijbetaald moet worden. Het Pro-model zou zich verder op het gebied van batterijduur onderscheiden, al zijn specifieke details daarover nog niet bekend. Voor alle Watch Series 8 horloges zal alvast gelden dat ze een ‘Low Power Mode’ krijgen zodat de batterij gespaard blijft als het horloge niet wordt gebruikt.

Lancering op 7 september

Het Pro-model in de Apple Watch-serie is niet alleen de grootste Watch-smartwatch ooit, maar ook de duurste smartwatch die Apple ooit introduceerde. Het basismodel van de Watch Pro kost volgens Bloomberg-journalist Mark Gurman mogelijk tussen de 900 en 999 dollar. Hoe deze prijs zich om laat rekenen naar Europese prijzen, is lastig te zeggen, zeker nu de dollar en euro qua wisselkoers vrijwel gelijk aan elkaar staan.

Op 7 september zullen we vermoedelijk alles te weten komen over de Watch Pro en Watch Series 8. Apple houdt dan zijn Far Out-lanceringsevenement. Naar verwachting kondigt het bedrijf tijdens dit event ook de iPhone 14-serie aan, en wordt ook iOS 16 officieel onthuld. IPadOS 16 laat nog op zich wachten. Het schijnt dat de nieuwe versie van het iPad-besturingssysteem in oktober volgt.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business