Nieuws

Camerasensor van nieuwe Apple iPhone 14 Pro is gigantisch

Apple iPhone 14 geruchten
De nieuwe Apple iPhone 14 komt eraan. Het Pro-model heeft een gigantische camerasensor, zo blijkt uit de uitspraken van TF-Securities-analist Ming-Chi Kuo.

Release

Apple organiseert op 7 september 2022 een release-evenement in Californië. Daar zal de techgigant waarschijnlijk, naar goede gewoonte, nieuwe iPhone-modellen aankondigen. Er worden vier modellen verwacht.

De Apple iPhone 14 zou in twee formaten aangeboden worden: een met een 6,1-inch scherm en een met een 6,7-inch scherm, elk in een standaardmodel en een duurder Pro-model.

Wel stopt het Amerikaanse technologiebedrijf dit jaar waarschijnlijk met de creatie van een nieuw mini-model van de iPhone, die een 4,7 inch-scherm had. Daarentegen verschijnt er normaal gezien wel een grote variant op het goedkopere standaardmodel van de Apple iPhone 14.

Mark Gurman

Mark Gurman verwacht een grote pixel-upgrade bij de nieuwe Apple iPhone 14, maar enkel bij het Pro-model. Apple zou volgens hem op die manier kopers willen verleiden om hun standaardmodel te vervangen door de duurdere Pro-versie. Gurman heeft een bijzonder goede naam als het gaat om het correct voorspellen van Apple-geruchten en -lekken.

Lang niet alles is bekend over de camera, maar de 48 megapixel-camera-upgrade is al meer dan een jaar een gerucht en als dat klopt, zal Apple’s nieuwste iPhone in staat zijn om veel meer gedetailleerde beelden vast te leggen.

Als gevolg van het verhoogde aantal megapixels, zullen de camerapixels van de iPhone 14 Pro naar verluidt kleiner zijn, met een afmeting van 1,22 µm, een vermindering van 0,68 µm ten opzichte van de iPhone 13 Pro en iPhone 13 Pro Max.

Gigantische sensor

Niet enkel zal er een grote pixel-upgrade volgen, ook aan de camerasensor zouden grote veranderingen doorgevoerd worden. De camerasensor van de Apple iPhone 14 Pro zal gigantisch zijn, maar liefst twee zo groot als die van de 13 Pro, voorspelt TF-Securities-analist Ming-Chi Kuo.

De pixels van de camerasensor zouden van 1,4 micron groot, tegenover 1,0 micron van de huidige iPhone 13 Pro-modellen evolueren. Als Apple niet afwijkt van 12 megapixel-resolutie, dan komt de oppervlakte van de sensor uit op 24 vierkante millimeter, in plaats van 12 vierkante millimeter. Het optisch formaat gaat dan van 1/3,2″ naar 1/2,3″.

Ook vorig jaar vergrootte Apple de camerasensor voor de camera met ultragroothoeklens bij de Apple iPhone 13 Pro. De Apple iPhone 13 Pro kreeg toen een grotere camerasensor met f/1,8-diafragma en autofocus, die voor het eerst macrofoto’s met de camera mogelijk maakte.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business