Nieuws

‘iPhone 14 biedt ondersteuning voor 30 watt snelladen’

iPhone 14 serie
Apple gaat mogelijk de laadsnelheden van de iPhone 14-serie verhogen naar 30 watt. Scheelt jou weer wat wachttijd bij de lader. Voor welke modellen dit precies zal gelden, is nog niet bekend.

Terwijl smartphones als de OnePlus 10T inmiddels met 150 watt kunnen opladen, zien we bij Apple al jarenlang meer gematigde oplaadsnelheden. De iPhone 13 Pro Max was Apples eerste smartphone om de barrière van 20 watt te doorbreken, met de mogelijkheid om de telefoon met 27 watt te laden. Andere smartphones in de iPhone 13-serie bleven steken op 20 watt. Met de aanstaande iPhone 14 reeks lijkt Apple snelladen naar een volgende versnelling te brengen door de maximale laadsnelheid naar 30 watt te verhogen.

30 watt snelladen op iPhones

Dat gerucht is afkomstig van Twitter-gebruiker Duanrui1205 die schrijft dat een fabrikant van smartphoneladers 30 watt opladers naar mediapartners heeft verstuurd, en deze opladers in een promotievideo voor de iPhone 14-serie wil inzetten. Hoewel de geruchten niet bevestigd zijn door Apple en het onzeker is of Apple deze snelheden gaat ondersteunen, lijkt het alvast geen onredelijke wijziging, gezien het bedrijf al 27 watt snelladen ondersteunde.

Mocht Apple daadwerkelijk de stap zetten naar 30 watt snelladen op de iPhone 14-serie, dan is het nog wel de vraag voor welke modellen dit gaat gelden. De geruchtenverspreider noemt in de tweet de iPhone 14 Pro als mogelijke kandidaat. Dit kan betekenen dat iPhone 14-modellen met een Pro-naamgeving de rappere snellaadondersteuning krijgen. Eveneens mogelijk is dat Apple de iPhones met de grootste batterijen – specifiek de Max-modellen – van deze hogere laadsnelheid voorziet.

Voorlopig blijft het echter koffiedik kijken, en is het belangrijk de gelekte details met een korrel zout te nemen. Geruchtenverspreider DuanRui heeft een gemixt verleden, waarbij niet al zijn claims overeenkwamen met de werkelijk onthulde details.

Lancering op 7 september

Voor de bevestiging van details zoals de oplaadsnelheid van de iPhone 14-serie hoeven we gelukkig niet lang meer te wachten. Apple onthult de nieuwe smartphones tijdens het lanceringsevent op 7 september. Naast de nieuwe iPhones gaan we vermoedelijk ook kennismaken met de Watch Series 8 en de nieuwe Watch Pro.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business