Nieuws

Disney Plus-formule geeft je straks toegang tot themaparken en merchandise

Disney Plus
The Walt Disney Company werkt aan een Disney Plus-abonnement dat je ook nog laat genieten van toegang tot themaparken of korting op merchandise.

Wellicht wordt het straks mogelijk om een speciale abonnementsformule op Disney Plus te kiezen, die ook voordelen heeft wat de themaparken, resorts en merchandise betreft. Dat meldt The Wall Street Journal. Het idee doet denken aan dat van Amazon, dat toegang voor zijn streamingdienst Prime combineert met formules voor onder meer kortingen en gratis leveringen via zijn webshops. 

Volgens de Amerikaanse krant is het idee nog vers en is het nog niet helemaal duidelijk hoe zo’n formule er dan exact zou gaan uitzien. Het idee erachter lijkt alvast dat Disney hoopt om klanten te overtuigen die nu nog geen gebruikmaken van Disney Plus. Wanneer ze de verschillende voordelen gecombineerd zien, moet dat hen over de streep trekken, is wellicht de redenering. Bovendien zou dat Disney meer inzicht kunnen verschaffen in de profielen van zijn klanten, om nog gerichter te kunnen investeren in zijn aanbod. 

Disney Plus als opstapje 

Omgekeerd hoopt The Walt Disney Company wellicht om heel wat streamingklanten van Disney Plus te overhalen om in te stappen in het brede aanbod van het bedrijf. Naast frequentere bezoekjes aan de themaparken en hotels, hoopt Disney ongetwijfeld om meer klanten te trekken voor bijvoorbeeld zijn cruises.  

Ook de korting op merchandise, tot slot, kan een belangrijke rol gaan spelen. De hoeveelheid licenties die Disney bezit mag niet onderschat worden. Zo heeft het naast de klassieke Disney-figuren de rechten op alles wat met Star Wars en Marvel te maken heeft. De verkoop van figuurtjes, knuffels en andere accessoires kan via een gecombineerd abonnement een grote boost krijgen. Zo is er het idee om kijkers van bijvoorbeeld The Mandalorian een QR-code te laten scannen, waarmee ze meten een knuffel van Baby Yoda (Grogu) kunnen aanschaffen. Disney zou ervoor kunnen kiezen om bepaalde merchandise exclusief te maken voor abonnees. 

Het is nog niet duidelijk of The Walt Disney Company een dergelijk Disney Plus-abonnement ook naar België zou brengen. 

Nog geen Disney Plus, maar wel heel benieuwd naar wat er allemaal te streamen valt? Momenteel kan je nog een abonnement afsluiten voor 8,99 euro per maand. Wie weet wordt het binnenkort duurder, zoals in Duitsland het geval is. Het jaarabonnement kost 89,90 euro. Daarmee bespaar je dus nog eens 15 procent op jaarbasis.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business