Nieuws

Onthult Apple woensdag ook de AirPods Pro 2?

Apple AirPods Pro 2
De nieuwe generatie AirPods Pro 2 zouden deze woensdag samen met de iPhone 14 en de nieuwe Apple Watch voorgesteld worden.

Overmorgen, op woensdag 7 september 2022, om 19 uur onze tijd houdt Apple zijn ‘Far Out’ evenement. De grote blikvanger is uiteraard de iPhone 14, maar daarnaast wisten we ook al dat Apple van plan is de nieuwe Apple Watch voor te stellen. Volgens Mark Gurman van Bloomberg komt daar nog een ander product bij: de AirPods Pro 2.

De eerste generatie AirPods werden voorgesteld in oktober 2019. Het waren Apples eerste oortjes met Active Noise Cancelling (ANC). Bijna 3 jaar later is het tijd voor een langverwachte update. Op het verlanglijstje van de Apple fans staan: een nieuwe vormgeving zonder ‘stokjes’, USB-C en een verbeterde audiokwaliteit.

Nieuw design

Toen de originele AirPods voor het eerst op de markt kwamen, viel het ontwerp niet meteen in de smaak. De oplaadcase werd vergeleken met een doosje flosdraad en de oortjes zelf met de opzetstukjes van elektrische tandenborstels. Apple verbeterde dat ontwerp met de AirPods Pro en AirPods 3 door de stokjes een stukje korter te maken. Nu dromen de fans van een ontwerp zonder stokjes, maar volgens Apple bron Kuo blijft het ontwerp van de oordopjes bij de nieuwe AirPods Pro 2 voorlopig ongewijzigd.

Wat wel lijkt te veranderen, is de oplaadcase. Die zou een stukje groter worden en ook voorzien worden van kleine luidsprekers voor de ‘Zoek mijn’ functie. Met die functie kan je je AirPods opsporen door ze een geluidssignaal te laten afspelen als je in de buurt bent. Over de USB-C aansluiting zijn de Apple experten het niet helemaal eens. Kuo vermoedt dat die er pas komt met de overgang naar de iPhone 15. Volgens 52audio zou Apple nu al overstappen op de nieuwe laadkabel.

Verbeterde audio

Wat we wel 100% zeker weten, is dat de geluidskwaliteit van de AirPods 2 een stuk beter wordt. Apple zal de nieuwe oortjes voorzien van de verbeterde H1 chip. Die moet zorgen voor een stabielere en efficiëntere draadloze verbinding. De nieuwe bluetooth 5.2 ondersteuning zal dan weer zorgen voor een hogere dataoverdracht en dus betere muziek- en belkwaliteit. Of de hogere dataoverdracht voldoende zal zijn voor lossless audio blijft nog heel even een vraagteken.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business