Nieuws

Google kondigt reeks revolutionaire Android-updates aan

Android-updates
Internetgigant Google kondigde een reeks Android-updates aan. De updates moeten het nut en het gemak van smartphonegebruik grondig vergroten.

Er komen voor de Android-gebruikers veel opvallende veranderingen aan. Zo ontwierp Google bijvoorbeeld een ‘airdrop’, net zoals die van Apple, waardoor gebruikers bestanden gemakkelijk kunnen overbrengen tussen verschillende Android-apparaten.

Zelfs als je scherm uitstaat, zullen Android-apparaten gegevens met elkaar delen. Het kan dus zijn dat je binnenkort niet langer een bestand van je telefoon naar je tablet of Chromebook hoeft te e-mailen. De ‘airdrop’-optie zou in de komende weken beschikbaar moeten zijn.

Toegankelijkheid

Ook kondigde Google tal van nieuwe ‘toegankelijkheidsinstellingen’ aan. Zo creëerde de internetgigant bijvoorbeeld bijzondere geluidsmeldingen om doven of slechthorenden verder te helpen.

Wanneer de functie is ingeschakeld, kan het Android-apparaat luisteren naar geluiden zoals een brandalarm, kloppen op de deur en stromend water, en de gebruiker hierop attent maken met een visuele melding of trilling op een telefoon of horloge.

Ook zouden Android-gebruikers eigen geluiden kunnen toevoegen aan hun ‘waarschuwingsbibliotheek’. Ze kunnen het geluid van apparaten en dergelijke opnemen en hun apparaat zal meldingen versturen wanneer het die geluiden hoort.

Google TV

Er komen SharePlay-achtige opties naar Google Meet. Je kunt daarmee YouTube-video’s bekijken en games spelen met maximaal 100 vrienden en familieleden tegelijkertijd.

Google TV heeft nu al een selectie van films met audio-beschrijvingen. Je kunt ze vinden via Google Assistent door te zeggen ‘Zoek films met audiobeschrijving’. Bovendien voegt Google een multi pinning-optie toe aan Meet-videogesprekken. Hiermee kunnen gebruikers feeds vastpinnen van bijvoorbeeld de spreker en een gebarentaaltolk om hun reactie op wat er gezegd wordt wat duidelijker te zien.

Wanneer de updates precies beschikbaar zullen zijn voor de Android-gebruikers is nog niet duidelijk, maar we houden je op de hoogte.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business