Nieuws

Bose QuietComfort SE stilletjes onthuld, opvolger QC45 hoofdtelefoon

Bose QuietComfort hoofdtelefoon
Nu al een opvolger van de Bose QuietComfort 45? Het lijkt er wel op. Onderhuids is de QuietComfort SE echter gelijk aan de QC45, en dat geldt ook voor de adviesprijs.

Zonder enige fanfare heeft Bose in de Verenigde Staten de QuietComfort SE hoofdtelefoon onthuld. Frappant is dat de hoofdtelefoon vrijwel identiek lijkt aan zijn voorganger, de QuietComfort 45. Bose bracht die hoofdtelefoon vorig jaar uit als opvolger van de immens populaire QC35 II’s. Wanneer het nieuwste Bose-model in Europa arriveert, is niet bekend. Volgens WinFuture is het wel de bedoeling dat hij op het Europese vasteland wordt uitgebracht. De adviesprijs zou daarbij gelijk blijven aan zijn voorganger, die in België en Nederland een adviesprijs van 349 euro kreeg.

Bose QuietComfort SE

Bose voerde alvast geen wijzigingen door voor de specificaties van de hoofdtelefoon. Dit betekent dat de batterij maximaal 24 uur meegaat op één lading, en dat opladen ongeveer 2,5 uur duurt. Je laadt de hoofdtelefoon op via zijn usb-c-poort. Net als op de QC45 heeft Bose hier de oude micro-usb-poort verbannen. 15 minuten aan de oplader levert volgens de audiofabrikant genoeg sap op om de hoofdtelefoon 3 uur lang te gebruiken.

Actieve ruisonderdrukking, ofwel noise cancelling, is uiteraard weer aanwezig op de SE’s en dit geldt ook voor de Aware Mode. Met die modus wordt omgevingsgeluid de oorschelpen in gepompt zodat je je bewust bent van wat er in je omgeving gebeurt. De mobiele app van Bose voor Android en iOS laat je zulke functies inschakelen. Hiervoor kun je ook de fysieke drukknoppen op de hoofdtelefoon gebruiken.

Goedkopere accessoires

Waar Bose vrijwel geen of zelfs helemaal geen wijzigingen doorvoerde in het ontwerp en de interne details van de hoofdtelefoon, ziet het wel zijn kans schoon om op accessoires te besparen. Zo krijg je bij de QuietComfort SE voortaan enkel nog een zachte koffer om de hoofdtelefoon in mee te nemen. Bij de QC45 wordt momenteel nog een verharde case meegeleverd die de hoofdtelefoon beschermt zodra deze in je rugzak zit. Andere accessoires – zoals de meegeleverde oplaad- en audiokabels – zijn wel gelijk.

Gezien de hoofdtelefoon pas net in de Verenigde Staten is uitgebracht, kan de Europese lancering nog enige tijd op zich laten wachten. Mocht je echter de QC45 op het oog hebben, dan heeft het vrij weinig zin om op de SE-variant te verwachten. Vermoedelijk betaal je vanaf het begin namelijk een hogere prijs aangezien de QC45 inmiddels doorheen Europa tegen een lagere prijs beschikbaar is.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Wat vind jij van de Belgische telecommarkt?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business