Nieuws

iOS 16.1: 7 nieuwe features voor je iPhone op komst

Apple iOS 16.1
De tweede beta van iOS 16.1 is intussen beschikbaar voor testers, er komen binnenkort 7 handige nieuwe features naar je iPhone. Ontdek ze hier al.

Eind september schreven we al dat verschillende kleinere/goedkopere iPhonemodellen ook het nieuwe accupercentage-icoon zouden krijgen dat momenteel alleen voor de grotere/duurdere modellen zichtbaar is. Na de uitrol van iOS 16 zullen we al snel een tweede grotere update krijgen die een resem nieuwe features naar je iPhone zal brengen. Het accupercentage-icoon is er daar eentje van. Wat kan je nog verwachten met de nieuwe update?

Nieuwe functies voor je iPhone

Momenteel is de tweede publieke bèta van iOS 16.1 volop in testfase. Het is niet duidelijk wanneer Apple de update zal uitrollen maar normaal gezien gaan we daar niet te lang op moeten wachten.

1. Accustatus op toegangsscherm zichtbaar

Een veelgevraagde feature. Tot nu toe was het alleen mogelijk om de accustatus te zien als je het toegangsscherm opendeed. Apple past dat nu aan en toont de status in ieder geval op je toegangsscherm, zo is het icoontje altijd beschikbaar.

2. Accu-icoon ook voor andere iPhones

Apple gaat het accu-icoon ook op de iPhone XR, de iPhone 11, iPhone 12 Mini & iPhone 13 Mini tonen. Tegelijkertijd heeft het bedrijf ook het ontwerp van dat accustatusicoon lichtjes aangepast. Zo zal het batterij-icoon zelf nu ook mee leeglopen in verhouding tot het percentage. Dat maakt de status van je batterij dus weer wat duidelijker.

3. Live activiteiten

De functie werd in juni al aangekondigd bij de preview van iOS 16 maar werd om onbekende reden nog niet mee uitgerold in iOS 16. De update naar iOS 16.1 zal live activiteiten wel bij hebben. De feature maakt het mogelijk om verschillende zaken zoals bijvoorbeeld een taxi/Uber of sportwedstrijd live vanop je toegangsscherm te volgen. De feature zal ook te zien zijn op je Apple TV.

4. Toegangsscherm en beginscherm apart aanpassen

Eén van de grootste nieuwigheden in iOS 16 is dat je eindelijk je toegangsscherm en beginscherm een pak meer kan personaliseren. De functie is nu al heel populair maar soms een beetje chaotisch. Om orde op zaken te stellen, heeft Apple er voor gekozen om beide schermen apart te gaan aanpassen in iOS 16.1.

5. Matter op je iPhone

Je hebt er misschien al eens over gelezen op TechPulse: het nieuwe smarthome protocol Matter. Het nieuwe protocol zal in ieder geval ondersteund worden door Apple, dat liet het bedrijf al weten bij de aankondiging van iOS 16 en iPhone 14 in juni. Momenteel kon je daar op je iPhone nog niets over terugvinden maar onder Instellingen – Algemeen zal nu een apart menu komen waarin je Matter-accessoires zal kunnen toevoegen. Momenteel is het nog niet mogelijk om daar al iets mee te doen maar van zodra er meer Matter domoticaproducten op de markt komen, zal dat aangevuld worden.

6. Doe meer met je screenshots

Ook hier heeft Apple wat aan gesleuteld. In plaats van het grote – bijna schermvullende menu – onderaan komt het editormenu nu gewoon in het klein bovenaan op je scherm. Aan de hand van het kleine icoon met het pennetje kan je alle aanpassingen doorvoeren, de knop werd ook naar boven geplaatst.

7. AirPlay-speakers groeperen

Hallelujah, een functie waar we al lang op zitten te wachten. Het was al mogelijk om AirPlay 2 speakers te gaan groeperen maar dat was jammer genoeg maar tijdelijk. Als je bijvoorbeeld iedere dag dezelfde speakergroep wil gebruiken, moet je iedere keer al deze speakers aanduiden. In de code van iOS 16.1 zou een verwijzing gevonden zijn die vaste speakergroepen naar je AirPlay 2 speakers moet brengen.

appleiOS 16.1iphonemobielontspanning

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals