Nieuws

Microsoft brengt goedkope Surface Laptop SE naar België

Microsoft Surface Laptop SE
Microsoft brengt binnenkort de goedkope Surface Laptop SE naar België. De laptop kost hier 299 euro en is een regelrechte concurrent voor het uit de kluiten gewassen Chromebook-segment.

Windows kan met moeite opboksen tegen de vloedgolf aan Chromebooks die de ‘lagere prijsklasse’ van laptops hebben overspoeld. Steeds minder fabrikanten maken Windows-laptops die vlak onder de kaap van 300 euro vallen. Microsoft introduceerde vorig jaar in de VS de Surface Laptop SE; deze laptop probeert te redden wat er nog te redden valt in het budgetsegment. Na de lancering in de VS brengt Microsoft de Laptop SE nu ook uit in België en Nederland.

Microsoft Surface Laptop SE

Wat mag je verwachten van een Surface Laptop die 299 euro kost? Niet ontzettend veel en dat zie je ook terug op de specificatielijst. De laptop bevat een 11,6 inch HD-scherm, wordt aangedreven door de Intel Celeron N4020 of N4120 processor en bevat standaard 4 GB werkgeheugen en 64 GB opslag van de eMMC-variant. Duurdere varianten van de laptop bieden 8 GB RAM en 128 GB opslag.

Ook als we naar de aansluitingen van de laptop kijken, zien we een relatief basale opstelling. Je krijgt met de Laptop SE één usb-a en één usb-c-aansluiting, evenals een hoofdtelefoonaansluiting. Je laadt de laptop op via de losse oplaadpoort. Volgens Microsoft zal je de laptop gelukkig niet vaak aan een oplader hoeven leggen. De batterij moet 16 uur meegaan op één lading.

Dat de batterij dusdanig lang meegaat is onder andere het gevolg van het besturingssysteem dat op de laptop draait, namelijk Windows 11 SE. Dit besturingssysteem is gemaakt voor laptops die zich in een lagere prijsklasse bevinden. Daarbij biedt het wel minder functies; apps die buiten de Microsoft Store staan kan je bijvoorbeeld standaard niet installeren. Zo is het een directe concurrent voor het Chromebook-segment dat de laatste jaren explodeerde.

Prijzen en beschikbaarheid

Microsoft meldt tegenover DataNews dat de laptop in december beschikbaar komt tegen een prijs van 299 euro. Die prijs is overigens vooral symbolisch van aard; je zal de laptop namelijk niet los op de kop kunnen tikken bij retailers, enkel scholen kunnen de laptop vanaf dat moment bestellen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business