Nieuws

LibreOffice niet meer gratis voor macOS

LibreOffice voor macOS betalend
LibreOffice, de gratis tegenhanger van OpenOffice, zal niet langer alleen gratis zijn voor macOS. Er is nu een betaalde versie voor 8,99 euro.

Dat heeft The Document Foundation (TDF) zelf laten weten in een blogpost over de komst van een nieuwe LibreOffice suite voor macOS via de Mac App Store. Volgens TDF zullen er twee verschillende versies van LibreOffice zijn in de toekomst: eentje voor bedrijven “met een ecosysteem” zoals bijvoorbeeld Apple en een communityvariant. Voor die eerste zal TDF vanaf nu een eenmalige betaling vragen. Wie dus voortaan via de App Store voor macOS LibreOffice wil downloaden zal daar eenmalig 8,99 euro voor moeten betalen.

LibreOffice voor macOS

Toch ben je niet verplicht om gebruik te maken van de betaalde versie. Volgens TDF zal de gratis communityvariant gewoon beschikbaar zijn via de website van LibreOffice. Italo Vignoli, de man achter LibreOffice, schrijft dat het belangrijkste verschil tussen de betaalde en gratis versie is dat de betaalde versie geen gebruikmaakt van Java omdat het simpelweg niet toegestaan is.

libreofficemacosontspanning

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals