Nieuws

Samsung Galaxy S23 laadt wederom met maximaal 25 watt op

Samsung Galaxy S23 serie oplader
Beeld: Taan Huyn / Unsplash
Gaat Samsung met de Galaxy S23-serie zijn achterstand in snellaadtechnieken inhalen? Het lijkt er ook in 2023 nog niet in te zitten.

Fabrikanten als OPPO, Xiaomi en Motorola proberen zich tegenwoordig met hun snellaadtechnieken te onderscheiden van de concurrentie. Motorola lanceerde zo recent nog de Edge 30 Ultra die via de gebundelde oplader 125 watt snelladen ondersteunt. Bij Samsung lijken ze zich daar voorlopig niets van aan te trekken. Geruchtenverspreider Ice Universe meldt op Twitter dat de Samsung Galaxy S23 nog altijd zal vertrouwen op 25 watt snelladen via USB-PD (PPS).

Voor alle Galaxy S23-toestellen?

Het Zuid-Koreaanse concern gebruikt deze oplaadstandaard al sinds de Galaxy S10 en lijkt daar niet vanaf te willen wijken. Tenminste, niet voor alle smartphones. Met de Samsung Galaxy Note 10 Plus liet het bedrijf zien in staat te zijn een smartphone te produceren met 45 watt snelladen. Op de S22-serie wordt deze techniek hergebruikt voor de Galaxy S22 Plus en S22 Ultra.

Daarmee lijkt het ook erg onwaarschijnlijk dat Samsung alle modellen van de Galaxy S23-serie terug zal brengen naar de 25 watt snellaadtechniek. Wel blijft het mogelijk dat het basismodel van de S23-serie met maximaal 25 watt kan opladen, en dat de Plus- en Ultra-modellen 45 watt-snelladen op de markt worden gebracht. Dat blijft voorlopig echter koffiedik kijken. Je hoeft er in elk geval niet meer vanuit te gaan dat Samsung je de benodigde oplader meelevert; die levert het bedrijf sinds zijn S21-reeks niet meer in de doos.

‘Impact Galaxy Note 7’

Toch blijft het opvallend dat Samsung voor het meest betaalbare model van de S23-serie vasthoudt aan deze oplader. Redenen hiervoor zijn niet bekend. Mogelijk speelt het Note 7-deblacle een rol in de keuze van het Zuid-Koreaanse concern. Bekend is dat het bedrijf met batterijen ‘op safe’ speelt – het is mogelijk dat de Koreanen te veel risico zien in een hogere laadsnelheid. Voor Samsung is het inzetten van bestaande techniek bovendien kostenbesparend.

Neem de informatie van Ice Universe voorlopig met een korrel zout. De certificatie bij het Chinese 3C wijst er echter wel op dat dit niet gaat om een idee op de tekentafel, maar dat Samsung dit ook werkelijk op een toestel in de S23-serie wil introduceren. Wanneer die introductie plaatsvindt is op dit moment nog niet bekend. Mogelijk vindt de lancering in januari of op het begin van februari plaats.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business