Nieuws

Smarthomeprotocol Matter arriveert officieel

Matter ziet het levenslicht
Smarthomeprotocol Matter zal begin november officieel aangekondigd worden. Verschillende producten zijn al Matter ready.

Al sinds 2019 werken de grootste techgiganten ter wereld samen aan een smarthomeprotocol waar iedereen al jaren van droomt: Matter. Het nieuwe protocol moet het mogelijk maken om alle smarthometoestellen met elkaar te laten communiceren. Het is namelijk dé oplossing in een kluwen van smart home-protocollen, standaarden en bijgevolg incompatibele producten.

Matter officieel

Gisteren heeft de Connectivity Standards Alliance met een community van meer dan 550 technologiebedrijven Matter 1.0 officieel aangekondigd. Alle deelnemende bedrijven kunnen nu beginnen met de officiële uitrol van producten die voorzien zijn van Matter en dus heel gemakkelijk met apparaten van andere merken kunnen communiceren. Veel smarthome-apparatuur die de voorbije maanden in de rekken zijn verschenen, zijn al Matter ready.

Show op 3 november

De Connectivity Standards Alliance zal op 3 november vanuit Amsterdam een lanceringsshow organiseren om Matter 1.0 officieel te lanceren.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business