Nieuws

Archief-functie voor apps op Android gelekt

android app apps archief archiveren
Beelden van de app-archieffunctie in Android zijn uitgelekt. Een app archiveren zou ruimte besparen zonder dataverlies.

Eerder dit jaar werd de optie al aangekondigd door Google. De functie maakt het mogelijk om een app te archiveren, waardoor je ‘m niet meer kan gebruiken maar je ook geen gebruikersdata verliest. Het doel van apps archiveren zou voornamelijk zijn om ruimte te besparen op je smartphone. Android-developers legden de werking al uit in een blogpost.

Twitter-gebruiker AssembleDebug heeft de app-archieffunctie nu vroegtijdig kunnen activeren, voor de officiële release. AssembleDebug laat zien hoe het werkt: via de Google Play Store wordt bij het deïnstalleren van een app nu een tweede optie gegeven om te archiveren. Onder de knop staat ook meteen hoeveel opslagruimte je bespaart door te archiveren. In het geval van Google News, wat AssembleDebug als voorbeeld gebruikt, komt 36 MB ruimte vrij.

Na het archiveren van de app blijft deze zichtbaar op je startscherm. Er staat wel een icoontje bij om aan te geven dat de app gearchiveerd is. Door de app te selecteren, ga je meteen naar de downloadpagina. Zo kun je ‘m opnieuw installeren zonder je data kwijt te zijn.

Nog maar weinig apps ondersteund

Volgens Twitter-gebruiker AssembleDebug is de functie volledig functioneel, maar zijn er nog maar weinig apps die gearchiveerd kunnen worden. In het voorbeeld van AssembleDebug was Google News effectief de enige archiveerbare app. Het is nog niet duidelijk wanneer de functie officieel beschikbaar is.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business