Nieuws

Gerucht: Apple zou aan een iPad-dock werken

iPad Air nog zonder dock
De iPad zou dankzij het nieuwe accessoire een prominentere rol kunnen spelen in je smart home.

Het ziet ernaar uit dat Apple werkt aan een nieuw accessoire voor de iPad. Het zou gaan om een docking station waarmee je de iPad draadloos zou kunnen opladen en die tegelijk dienst zou doen als speaker. Met zo’n dock zou je de iPad bijvoorbeeld op je keukenaanrecht of je nachtkastje kunnen plaatsen en als centraal bedieningspaneel gebruiken voor je smart home. Apple is trouwens niet de enige die probeert om tablets meer te integreren in ons huishouden. Eerder deze maand kondigde Google ook al een nieuwe Pixel Tablet aan met een docking station.

Smart home integratie

Volgens Mark Gurman zou dit nieuwe accessoire een belangrijke stap zijn voor Apple binnen de markt van de smart home apparaten. Eerder zorgden de Apple TV en de HomePod (mini) al voor een betere integratie van je slimme apparaten binnen het Apple ecosysteem, maar geen enkel Apple product komt voorlopig in de buurt van smart hubs zoals de Amazon Echo Show of de Google Nest Hub (Max). Die laatste maakt het bijvoorbeeld een stuk gemakkelijker om al je apparaten in huis te bedienen dankzij de Google Home App en Google Assistant.

Gurman beweert trouwens dat de iPad dock niet het enige smart home product is dat op Apple’s to-do lijstje staat. Zo zou de Amerikaanse techgigant ook werken aan een vernieuwde versie van de originele HomePod. Apple’s eerste smart speaker kunnen we niet meteen een schot in de roos noemen, maar de populariteit van de HomePod mini toont aan dat er toch potentieel zit in een smart speaker voor Apple huishoudens. Daarnaast zou er in Cupertino ook gewerkt worden aan een Apple TV/smart speaker combinatie met een camera, zodat je onder andere eenvoudig en handenvrij FaceTime gesprekken kan voeren vanuit je woonkamer.

Jaar vol vernieuwing

Voorlopig is het nog niet helemaal duidelijk wanneer al deze smart home producten aangekondigd zullen worden, maar als we Gurman mogen geloven, zal het niet meer zo lang duren. 2023 zou dan ook wel eens een belangrijk jaar kunnen worden voor Apple, want ook de veelbesproken mixed-reality AR/VR headset zou dan aangekondigd worden. Tot dan wordt het eerst uitkijken naar de nieuwe iPad Pro modellen met Apple’s eigen M2 chip die volgens verschillende experten op elk moment onthuld kunnen worden.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business