Nieuws

‘Dit zijn de specificaties van de Samsung Galaxy S23’

Samsung Galaxy S23 render gelekt
Samsung lijkt met de Galaxy S23 geen grootschalige wijzigingen door te voeren. Wij hebben alle gelekte specificaties voor je op een rijtje gezet.

Naar verwachting brengt Samsung de Galaxy S23 in het eerste kwartaal van 2023 op de markt. Toch liggen de specificaties van het ‘goedkoopste’ model in de Galaxy S23-reeks alvast op straat. Volgens geruchtenverspreider Yogesh Brar zijn de upgrades vanaf de Galaxy S22 minimaal. Samsung lijkt vast te willen houden aan een tick-tock cadans, waarbij eens in de twee S-generaties grote wijzigingen in het ontwerp of de interne specificaties worden doorgevoerd. Vanaf de S21 naar S22 werden enkele grotere upgrades doorgevoerd, terwijl we daar komend jaar dus weinig van hoeven te verwachten.

Samsung Galaxy S23

Brar meldt dat Samsung van plan is een 6,1 inch Full HD+ AMOLED-scherm in te zetten. Net zoals op de S22-serie ontbreekt het dit scherm aan variabele verversing (LTPO). Wel ververst het scherm zich 120 keer per seconde, net als vele andere high-end smartphones. Opvallend is wel dat Ice Universe – een bekende geruchtenmaker – stelt dat de schermranden fracties van millimeters dikker geworden zijn.

Mogelijk is dat nodig om de grotere batterij van de Samsung Galaxy S23 in de behuizing te plaatsen. De batterij zou namelijk met 200 mAh in capaciteit zijn gegroeid, tot 3.900 mAh. Daarmee blijft deze batterij overigens nog wel kleiner dan de S20 of S21, die elk een 4.000 mAh batterij bevatte. Voor de nodige laadcycli van de batterij zijn gebruikers verder nog altijd aangewezen op de 25 watt opladers. Samsung lijkt zich voorlopig niet warm te lopen voor een snellere oplaadtechniek.

Samsung Galaxy S23 render zijkanten
Beeld: OnLeaks en DigIt

Dat geldt ook voor een nieuw camerasysteem. Als de informatie van Brar juist is, wordt deze direct vanuit de Galaxy S22 overgenomen op de S23. Dit betekent dat we een 50 Mp hoofdcamera, een 10 Mp telefoto en 12 Mp groothoekcamera krijgen. Voorop zou nog een 10 Mp selfiecamera aanwezig zijn. Enkel de hoofd- en telefotocamera worden ondersteund met optische beeldstabilisatie (OIS).

Unpacked 2023 in februari

Afsluitend wordt verwacht dat Samsung de telefoon in een tweetal opslagconfiguraries levert, met steeds 8 GB werk- en 128 GB of 256 GB opslaggeheugen. Details over prijzen van de smartphone zijn op dit moment niet bekend. Met de aanhoudende inflatie is het aannemelijk dat de prijzen omhoog zullen gaan ten opzichte van de Galaxy S22.

Wanneer de Galaxy S23 wordt geïntroduceerd is nog niet officieel bekendgemaakt. Samsung houdt zijn lanceringsevenementen meestal in januari of februari, in elk geval voor het MWC in februari. In het geruchtencircuit wordt een lanceringsdatum van 8 februari genoemd. Dat lijkt echter gebaseerd op lanceringsdata uit het verleden; neem die informatie dan ook met enige korrels zout.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business