Nieuws

Microsoft begint met uitrol Windows 10 22H2-update

Windows 10 22H2 update
© Unsplash / Clint Patterson
Windows 10-gebruikers ontvangen vanaf vandaag 22H2, de laatste feature-update van het jaar. Er lijken geen grote wijzigingen in te zitten.

Microsoft onthulde deze zomer dat Windows dit jaar nog één feature-update zou ontvangen. De inhoud van deze update bleef grotendeels onbekend. Wel liet het bedrijf weten dat de update uitgerold zou worden met een ‘reeks specifieke functies’. Volgens de supportpagina van Microsoft is de uitrol voor Windows 10-gebruikers inmiddels van start gegaan. Op die pagina stelt de softwaregigant dat er in de 22H2-update “verbeteringen op het gebied van productiviteit en beheer” zijn doorgevoerd.

Wat deze verbeteringen specifiek omvatten, maakt Microsoft niet bekend. BleepingComputer wist de update alvast te installeren en zegt dat het enkel een instelling vond voor de notificaties tijdens concentratiehulp. Hierdoor worden belangrijke meldingen alsnog getoond in concentratiemodus. Het is mogelijk dat later meer details uitkomen over de Windows 10 22H2-update, zoals het bedrijf deze zomer nog beloofde.

Wijziging Windows 10 updates

Grote wijzigingen hoef je de komende jaren alvast niet te verwachten nu Windows 11 is uitgebracht. Het bedrijf besloot vorig jaar terug te schakelen naar één feature-update voor Windows 10 per jaar; daardoor kan het zich focussen op de ontwikkeling van Windows 11 en zelfs al Windows 12. Eerdere geruchten wijzen erop dat Microsoft eind 2023 de Windows 11-opvolger wil aankondigen.

Bovendien ziet Microsoft een toekomst in zich waarin ‘losstaande’ feature-updates een grotere rol spelen. Waar het voorheen wijzigingen opspaarde tot de twee grote updates, wil het nu vaker nieuwe functies uitrollen. Er zijn vooralsnog geen aanwijzingen dat zulke losse updates ook naar Windows 10 komen.

microsoftwindows 10

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN