Apple TV 4K siri remote

Apple heeft de nieuwe Apple TV 4K, met een A15-chipset en meer opslagruimte, voorgesteld. De prijs begint vanaf 169 euro.

Naast de A15-processor, de op één na nieuwste in Apples reeks, ondersteunt de nieuwe Apple TV ook de HDR10+ standaard van Samsung en Amazon. Daardoor zal het meeste beeld dat je op de tv kijkt HDR-ondersteuning hebben. De opslagruimte heeft ook een boost gekregen: het startersmodel heeft 64 GB en de upgrade heeft 128 GB.

De twee modellen verschillen verder nog een beetje van elkaar. Beiden hebben WiFi 6, maar enkel het duurdere model heeft een ethernet-poort én Thread-netwerkondersteuning. Dat tweede is belangrijk voor het smart hub-aspect van de nieuwste Apple TV 4K. Producten die voorzien zijn van Matter kunnen ook gebruikt worden met het apparaat.

Siri-afstandsbediening met usb-c

Verder is de Apple TV, zoals je het gewend bent, compatibel met alle diensten van Apple: Music, TV+, Arcade, Fitness enzovoort. Later op het jaar komt tvOS 16 ook naar het apparaat, waarmee Siri-commando’s verbeterd worden. De TV zelf wordt dan beter bestuurbaar met je stem, maar je zal ook aan de Siri-afstandsbediening kunnen vragen om kijkaanbevelingen. Via je AirPods wordt het ook mogelijk om de TV via Siri te bedienen.

Aan de Siri-afstandsbediening verandert er weinig, behalve het opladen. Dat zal vanaf nu namelijk via usb-c gaan in plaats van Lightning. Of dat uit eigen beweging van Apple is, of een antwoord op de universele lader van Europa, is niet zeker.

De Apple TV 4K kan nu al gekocht worden, maar wordt pas vanaf 4 november geleverd. Het basismodel met 64 GB opslag kost 169 euro. De upgrade met 128 GB opslag, een ethernet-poort en Thread-netwerkondersteuning kost 189 euro.