Nieuws

Android 13 komt naar Windows 11

Windows 11 43% compatibel
Microsoft werkt aan Android 13-integratie voor Windows 11 en nieuwe features voor Android op pc.

Sinds dit jaar is jouw Windows 11-computer net iets meer dan een pc. De februari-update van het besturingssysteem bracht namelijk de mogelijkheid om Android-apps te draaien via het nieuwe Windows Subsysteem voor Android (WSA). Nu bouwt Microsoft er verder aan.

Mobiele apps op je Windows-computer

Voor WSA werd uitgerold, waren er al mogelijkheden voor het draaien van Android op Windows. Op het internet zijn meerdere emulators te vinden zoals Bluestacks. Deze bootsen zo goed als mogelijk een smartphone na. Je krijgt dan ook het scherm van een telefoon op je computer te zien. Het probleem met deze emulators is dat ze vaak moeilijk in te stellen zijn, verouderde software draaien of niet stabiel zijn.

WSA maakt komaf met nodeloos ingewikkelde emulators en zorgt ervoor dat mobiele apps gewoon werken, zonder te moeten sleutelen aan allerlei instellingen. Door de Amazon App Store (beschikbaar in de Microsoft Store) te installeren, krijg je toegang tot alle mobiele apps die daar beschikbaar zijn.

Nieuwe features met Android 13

Via de GitHub-pagina van het WSA-project raakte bekend dat Microsoft nu werkt aan een grote update voor WSA. Momenteel draait het subsysteem namelijk nog op Android 11, maar dat zou binnenkort veranderen. Microsoft werkt nu aan een integratie voor Android 13. Daarnaast wordt er gewerkt aan file transfers, zodat je bestanden kan overzetten tussen Windows en Android. Ook picture-in-picture video en automatische lokale netwerktoegang worden als toekomstige ontwikkelingen genoemd.

Ook met Android 13 zal WSA gebruik blijven maken van de Amazon App Store in plaats van de Google Play Store. De kans is dus groot dat het app-aanbod verschilt van dat op je smartphone. Heel wat apps zijn echter gewoon in beide webwinkels beschikbaar.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business