Nieuws

Steam breekt record: 30 miljoen gamers tegelijk online 

Steam
Steam heeft zijn record gebroken voor het aantal gelijktijdige gebruikers. Dit weekend waren er maar liefst 30 miljoen gamers actief.

Volgens SteamDB stond de teller zondag 23 oktober op precies 30.032.005 actieve spelers. De top 5 van meest gespeelde games via Steam bestond uit Counter-Strike: Global Offensive, Dota 2, Lost Ark, Apex Legends en PUBG: Battlegrounds. Ook de gamers die op dat moment niet aan het spelen waren, maar door de Steam- en gamemenu’s aan het bladeren waren, of actief waren in chats en community’s, werden meegeteld. 

Counter-Strike was veruit de meestgespeelde game dit weekend, met een piek van ongeveer 1,05 miljoen simultane spelers. Daarna volgde Dota 2, met 750.000 gamers. PUBG: Battlegrounds volgde als derde, met 442.148 actieve gebruikers. 

Steam blijft records breken

Sinds de uitbraak van de coronapandemie, ruim 2,5 jaar geleden, heeft Steam zijn eigen record al meermaals verbroken. Zo bedroeg de piek op Thanksgiving van 2021 27,3 miljoen gamers en enkele maanden later, waren er 28 miljoen spelers tegelijkertijd ingelogd. De nieuwe records gingen daar telkens een beetje over, maar het is voor het eerst dat de kaap van de 30 miljoen spelers gerond wordt.  

De cijfers krijgen een boost omdat de Steam Deck stilaan vrij beschikbaar is zonder reservatie en de kleine heropleving in populariteit van Cyberpunk 2077. De kans dat het nieuwe record lang standhoudt, is klein. Steams jaarlijkse Autumn Sale (22-29 november) komt er weer aan, net als de Winter Sale (22 december tot 5 januari). 

gamingontspanningsteam

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals