Nieuws

Steam Deck nu beschikbaar zonder reservatie

steam deck beschikbaar
Valve, Steam-uitgever, kondigt na het wegwerken van reservaties aan dat de Steam Deck nu vrij beschikbaar is. Ook komt het Steam Dock uit.

Door logistieke problemen moest Valve noodgedwongen een reservatiesysteem invoeren voor de Steam Deck, hun eigen handheld console die begin dit jaar uitkwam. Nu liet het bedrijf weten dat alle reservaties zijn weggewerkt. Daardoor is de Steam Deck nu beschikbaar zonder reservatie. Daarbij maakt Valve wel meteen de voetnoot dat hun productie- en verwerkingscapaciteit beperkt blijft. Het reservatiesysteem kan dus terugkomen als de vraag opnieuw te groot wordt tegenover het aanbod.

Steam Dock

Met het nieuws van de vrij beschikbare Deck, bracht Valve ook meteen het Steam Dock uit. Het dockingstation dient voor zowel aansluiting op een extern scherm als voor het opladen van de Deck. Het Steam Dock heeft een USB-C-aansluiting om de Deck op te laden, een DisplayPort, een HDMI-poort, een ethernetaansluiting en drie USB-poorten.

Valve geeft ook eerlijk toe dat je eigenlijk eender welk USB-C-dock kan gebruiken met de Deck. Het hoeft niet per se het dock van Steam zelf te zijn, dus. Het dock is meteen beschikbaar, wel met een levertijd van één tot twee weken. Valve maakt hier ook wel dezelfde kanttekening dat een reservatiesysteem mogelijk ingevoerd kan worden als hun productie de vraag niet kan bijhouden.

Zowel de Deck als het Dock zijn te verkrijgen via de website van Steam. De Deck kost €419 voor de 64GB-uitvoering, €549 voor 256GB en €679 voor 512GB. Opmerkelijk is daarbij dat reservatie nog wél nodig is voor de Deck van 64GB. Het dock is beschikbaar voor €99.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business