Nieuws

Volledige Amazon Music-catalogus nu gratis bij Prime

Amazon Music Prime muziek catalogus app
Amazon heeft de hele Music-catalogus gratis beschikbaar gesteld aan Prime-abonnees, maar wel met een bepaalde beperking.

Eerder hadden Prime-abonnees al toegang tot een deel van de Music-catalogus, twee miljoen nummers volgens Amazon. Wilden ze toegang tot de hele catalogus, moesten ze tot voor kort een bijkomend abonnement nemen voor 9 dollar per maand (10 dollar voor mensen zonder Prime). Nu kunnen Prime-abonnees gratis aan de volledige Music-bibliotheek, die 100 miljoen nummers bevat.

Eén beperking bij gratis Amazon Music

In tegenstelling tot de gratis toegang van sommige concurrenten, komen er voor Prime-gebruikers geen advertenties aan te pas op Amazon Music. Advertentievrije podcasts zijn ook te beluisteren. Er is wel één limitatie: het is enkel mogelijk om muziek af te spelen op shuffle. Je kan dus niet op eender welk moment een lied naar keuze beluisteren. Door een artiest, lied of album te kiezen en op de shuffle-knop te drukken, krijg je een afspeellijst met gelijkaardige muziek voorgeschoteld.

Zoals bijvoorbeeld bij Spotify het geval is, kun je ook maar een beperkt aantal keer nummers overslaan. Wil je dus vrij nummers kunnen afspelen en ongelimiteerd nummers overslaan, moet je nog steeds een Amazon Music Unlimited-abonnement nemen aan dezelfde 9 dollar per maand.

Het is momenteel niet geweten of de gratis toegang tot Amazon Music naar het Nederlandse of Belgische Prime-abonnement zal komen. Music wordt hier momenteel ook nog niet apart aangeboden. Dat is wel het geval bij Amazon in de buurlanden Duitsland en Frankrijk.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business