Nieuws

Musk: “We gaan veel domme dingen doen met Twitter” 

Musk
Kersvers Twitter-CEO Elon Musk heeft op zijn platform droogweg aangekondigd dat hij van plan is “nog veel domme dingen te doen”.

“Vergewis je ervan dat Twitter nog evel domme dingen gaat doen in de volgende maanden. We zullen behouden wat werkt en veranderen wat niet werkt”, zo tweette de techgoeroe.  

Daaraan voorafgaand had Twitter het nieuwe grijze vinkje (waar geverifieerde accounts mee aangeduid werden) weer weggehaald en ingeruild voor het oude, blauwe. Het grijze tekentje werd voorzien van het label ‘official’, maar viel niet echt in de smaak. Waarom een grijs vinkje? Twitter zou daarmee het onderscheid willen maken met een blauw icoontje dat betalende leden zou aanduiden en dus verwarring vermijden, liet productontwikkelaar Esther Crawford eerder weten in een tweet

“Het grijze vinkje was een esthetische nachtmerrie”, aldus Musk. Bovendien zouden er te veel officiële accounts zijn, waardoor het vinkje nog maar weinig nut had. Het oude probleem met het blauwe vinkje zou zich ook gewoon verplaatsen naar het nieuwe, grijze official-teken, klonk het. 

Musk: “Verwacht nog meer domme dingen” 

Als het dus van de Twitterbaas afhangt, was dat nog maar het eerste in een lange rij van zulke experimenten. Het is algemeen bekend dat Musk Twitter minder afhankelijk wil maken van advertentie-inkomsten en dus op zoek gaan naar andere manieren om winstgevend te blijven.  

Zo wil hij de abonnementsprijs voor Twitter Blue verhogen, van 4,99 dollar tot 7,99 dollar per maand. Daartegenover staat dat Blue-leden meer privileges krijgen, zoals het kunnen delen van langere audio- en videofragmenten. Reacties van Blue-leden worden ook sneller bovenaan getoond in publieke conversaties. 
 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business