Nieuws

Facebook haalt profielgegevens weg

Facebook haalt profielgegevens weg
Facebook laat aan bepaalde gebruikers weten dat sommige informatie binnenkort niet meer zichtbaar zal zijn. Het gaat om 4 informatievelden die wegvallen.

Facebook laat weten dat de verandering er zit aan te komen via een melding op het platform. Concreet gaat het om de volgende profielgegevens waar Facebook komaf mee maakt: het “geïnteresseerd in…”-veld, waarin gebruikers hun seksuele voorkeur kunnen aangeven, politieke voorkeuren, religieuze voorkeuren en adresgegevens. Gebruikers die deze informatie op hun facebookprofiel hebben ingevuld, krijgen de melding dat deze binnenkort niet meer zichtbaar zal zijn. Het blijft wel mogelijk en toegestaan om deze informatie zelf te delen op het platform, alleen zal die nu geen deel meer uitmaken van je facebookidentiteit.

De aanpassing werd bekendgemaakt door Matt Navarra, een socialmediaconsultant die de melding zag passeren. Hij deelde op Twitter een screenshot van de meldingen en de desbetreffende profielinformatie.

Betere afstemming

De beslissing om de profielgegevens weg te halen komt niet helemaal uit de lucht gevallen. Meta is al langer bezig om alle platformen beter op elkaar af te stemmen. Met het verdwijnen van deze gegevens, lijkt Facebook iets meer op Instagram. Daar hebben gebruikers immers maar een kleine biografie in te vullen als ze informatie over zichzelf willen delen. Bovendien is Facebook het laatste platform waarop deze informatie nog zichtbaar is. Andere populaire sociale mediaplatformen zoals Twitter of TikTok hebben bovendien ook geen mogelijkheid om seksuele, politieke of religieuze voorkeuren aan te geven op deze manier.

Alle gebruikers die hun seksuele, politieke en religieuze voorkeuren hebben aangegeven op hun facebookprofiel, zullen een melding krijgen dat deze verdwijnt. Hoewel de meldingen nu al verstuurd worden, verdwijnt de informatie pas op 1 december van het platform.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business