Nieuws

Nieuwe functies in Google Maps voor rolstoelgebruikers en EV’s

Google Maps voegt nieuwe functies toe
Amsterdam, The Netherlands. March, 12th 2020: Navigation car kit on the windshield via Apple iPhone maps.
Google Maps krijgt drie nieuwe functies, waaronder hulpmiddelen voor rolstoelgebruikers en mensen met een elektrische auto.

Wie zijn Google Maps-app updatet, zal onmiddellijk gebruik kunnen maken van de nieuwe functies. De nieuwe functies maken het onder andere makkelijker om een geschikte laadpaal voor jouw elektrische auto te zoeken. Ook rolstoelgebruikers zullen binnenkort in de navigatieapp kunnen bekijken of een locatie rolstoeltoegankelijk is. Live View, een derde toevoeging, is momenteel enkel beschikbaar in grote steden zoals New York of Los Angeles.

Rolstoeltoegankelijkheid

Op sommige plekken waren de gegevens van rolstoeltoegankelijkheid al zichtbaar. Zoals gewoonlijk werkte de functie eerst alleen in een aantal grote steden. Daar komt nu verandering in: met de nieuwe update rolt Google de functie wereldwijd uit. Zo kunnen rolstoelgebruikers en hun begeleiders direct zien of ze ergens moeilijkheden zullen ondervinden of niet.

Het rolstoelicoontje is niet voor iedereen zichtbaar. Om gebruik te kunnen maken van deze functie, moet je ze eerst aanzetten. Dat kan door in Google Maps op het profielicoon en dan op ‘instellingen’ te klikken. Daarna zoek je de ‘toegankelijkheidsinstellingen’ en vink je die aan. Na het aanvinken van de instelling verschijnt er bij verschillende plekken een rolstoelpictogram dat aangeeft of de locatie toegankelijk is.

Zo stel je toegankelijkheidinstellingen in op een Engelstalige Google Maps. © Google

Google Maps laat daarnaast ook informatie zien over zitplaatsen, parkeerplaatsen en toiletten, zodat niemand voor een verrassing komt te staan. Alle informatie wordt aangeleverd door de Google-community en eigenaars. Je kan dus zelf eventueel informatie over rolstoeltoegankelijkheid verder aanpassen.

Laadpaal zoeken

Niet dat een laadpaal zoeken via Maps bijzonder moeilijk was. Toch maakt Google het nu een hoop gemakkelijker. Laadpunten opzoeken werkt eigenlijk nog grotendeels hetzelfde: door in de zoekbalk ‘laadstation’ in te geven, zal Maps alle relevante locaties in de buurt laten zien.

De filters voor stekkertype en snelladen zijn beschikbaar onder de zoekbalk. © Google

Nu is het echter ook mogelijk om tussen die verschillende laadstations te filteren. Zo kan je onmiddellijk op zoek naar snellaadstations van 50 kW en hoger. Ook is het mogelijk om alle niet-compatibele laadstations uit de weergave te doen verdwijnen. Op die manier sta je snel aan een laadpaal met het juiste stekkertype.

Live View

De derde functie die Google naar de navigatieapp brengt, heet Live View. De functie ziet er erg chic uit, maar om ervan te kunnen profiteren zal je eerst een reis naar het buitenland moeten maken. Live View doet op een aantal manieren denken aan Google Lens, in de zin dat het ook als visuele zoekmachine kan dienen.

Stel dat je dit weekend plots in Parijs staat. Daar kan je Google Maps bovenhalen en beginnen navigeren met de camera. Live View toont namelijk interessante en relevante locaties in de buurt. Met andere woorden: je kan aangeven dat je op zoek bent naar een geldautomaat. Op het scherm van je telefoon verschijnen, in augmented reality, allerlei wegwijzers.

Een voorbeeld van Live View. © Google

Met Live View zal het ook mogelijk zijn om andere informatie uit Google Maps te raadplegen, zoals bijvoorbeeld openingsuren, vertrektijden voor het openbaar vervoer en reviews van eetgelegenheden.

Live View wordt met de nieuwste update onmiddellijk beschikbaar, ongeacht of je je in een ondersteunde stad bevindt of niet. De ondersteunde steden zijn op dit moment: New York, Los Angeles, San Francisco, Londen, Parijs en Tokyo.  

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business