Nieuws

Tesla komt met oplossing voor knipperende achterlichten

Tesla achterlichten knipperen
Tesla meldt dat de Model Y en 3 last hebben van een softwarefout waardoor de achterlichten ongecontroleerd knipperen. Een software-update moet het probleem verhelpen.

Tesla maakt melding van de update bij de National Highway Traffic Safety Administration. In de melding schrijft Tesla dat het probleem zich voordoet bij de Model Y’s die “geproduceerd zijn tussen 2020 en 2023 en 2023-modellen van de Model 3”. In de VS zijn 321.000 auto’s getroffen; aantallen voor de Europese markt zijn niet bekend.

Het probleem ontstond volgens de fabrikant door een softwarefout in het opstartproces. De softwarematige fout zorgt voor onjuiste foutdetecties na het opstarten van het voertuig. In het geval van de Model Y en Model 3 beginnen daardoor de achterlichten te knipperen. Niet alle voertuigen van de genoemde bouwjaren worden geplaagd door dit probleem. Het merk stelt dat ‘het branden in tussenposen’ enkel gebeurt in bepaalde omstandigheden.

Eigenaren van een Tesla Model Y of Model 3 hoeven geen actie te ondernemen. De update, die anderhalve week geleden voor het eerst verscheen, wordt automatisch geïnstalleerd via een OTA (Over The Air) update.

19e recall in 2022

Mocht je zelf hebben ervaren dat de achterlichten van jouw Tesla knipperen, zoek dan zeker handmatig naar de update. Het knipperen van de achterlichten verhoogt volgens de NHTSA namelijk de kans op een aanrijding in donkere omstandigheden.

Tesla’s terugroepactie van de Model Y en Model 3 is inmiddels de 19e in 2022. Recent liet de automaker weten dat een fout zou kunnen leiden ‘onjuiste activatie van de airbags’ bij een aanrijding op lage snelheden. Eerder nog werd bekend dat 40.000 Model X en S’en in Tesla’s garages moesten verschijnen voor stuurbekrachtigingsproblemen; die zou namelijk plots kunnen wegvallen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business