Nieuws

Sony tipt releasedatum PlayStation 6

ps5 slim playstation 5 redesign nieuwe console nieuw ontwerp
Dat de PlayStation 6 er ooit zou komen, daarvan was iedereen zich bewust. In documenten die openbaar zijn gemaakt, wordt de releasedatum bekendgemaakt.

Het document werd vrijgegeven in het kader van een rechtszaak tussen Sony en Microsoft en telt zo’n 22 pagina’s. Toen Microsoft in januari van dit jaar besloot tot overname van Activision Blizzard, was Sony daar niet erg mee gediend. De Japanners startten in het Verenigd Koninkrijk een rechtszaak wegens oneerlijke concurrentie.

Volgens Sony zou de overname ervoor zorgen dat Microsoft een te grote speler in de gamewereld wordt. Onder andere Call of Duty, een grote gamefranchise, zou door de overname wel eens exclusief naar Xbox kunnen vertrekken. Uiteindelijk zou de overname enkel slechte gevolgen hebben voor de concurrentie, gamestudio’s en gamers, zo redeneert Sony. In Redmond zeggen ze dan weer dat Sony de consolemarkt al geruime tijd domineert, en dat Microsoft nu gewoon de druk opvoert en meer concurrentie voert.

In het document dat werd vrijgegeven heeft Sony het ook over wat er na de Playstation 5 zou moeten komen. Er komt gegarandeerd eerst nog een PS5 Slim uit voor de console een nieuw nummertje krijgt. Voor de PlayStation 6 zal het nog wachten zijn tot in 2027. De PS5 zou dan zo’n zeven jaar in dienst zijn, ongeveer even lang als bij zijn voorganger het geval was.

PlayStation-gamers hoeven bovendien niet te vrezen: Call of Duty zal volgens Microsoft gewoon op hun favoriete console beschikbaar blijven.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business