Nieuws

App voor slimme Tado-thermostaat kapot

Mensen met een tado thermostaat zitten zonder app.
Beeld: iStock
Mensen die thuis een slimme thermostaat van het merk Tado hebben, zullen het misschien al gemerkt hebben: sinds vorige update werkt de app niet meer.

Tado produceert slimme thermostaten die je kan bedienen met een smartphone. Vanuit de Tado-app is het dan ook mogelijk om de thermostaat te regelen en allerlei schema’s in te stellen. Op die manier werkt de verwarming zoals en wanneer jij het wilt. Tenminste: als de app wil meewerken.

Op 22 november verstuurde Tado een update voor hun app. De update zou enkele kleine mankementen aan de app weggewerkt moeten hebben, maar lijkt nu vooral voor meer problemen te zorgen. Gebruikers die de meest recente versie van de app installeerden, krijgen hem niet meer open. In plaats van in te loggen, blijft de app hangen op het oranje beginscherm met Tado’s logo.

Gebruikers moeten gelukkig niet in de kou zitten, aangezien de thermostaat zelf nog wel werkt. Het apparaat valt alleen niet meer te bedienen via de smartphone. De thermostaat kan echter ook nog bijgesteld worden via knoppen op het apparaat zelf – alleen kun je zo geen schema’s maken of aanpassen. Dat kan nog wel via de website van Tado zelf. Gebruikers die hun slimme thermostaat aan een platform zoals Google Home, Apple HomeKit of Amazon Alexa koppelden kunnen ook via dat platform de temperatuur regelen. Alleen is het ook via deze diensten onmogelijk om een verwarmingsschema op te stellen of aan te passen.

Geraak jij ook niet in de Tado-app? Houd dan de appwinkels in de gaten voor de volgende update. Die zou de functionaliteit van de app moeten herstellen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business