Nieuws

Bancontact en Payconiq halen 2 miljard betalingen

payconiq bancontact app betalen betaling qr-code scherm
Bancontact en Payconiq hebben de kaap van 2 miljard betalingen bereikt. Er werden nog nooit zoveel betalingen in één jaar uitgevoerd.

De twee miljardste betaling werd in de laatste week van november geregistreerd, aldus Bancontact Payconiq Company oftewel het bedrijf waar beide betalingsdiensten onder vallen. Alle betalingen met een Bancontact-bankkaart, de Payconiq-app of een bank-app met één van de diensten werden tot die twee miljard gerekend. De eerste keer dat meer dan één miljard betalingen in een jaar gebeurden was in 2010. Het heeft dus twaalf jaar geduurd om dat aantal te verdubbelen.

Elektronisch betalen blijft populairder worden

Het record van elektronische betalingen bewijst volgens Bancontact Payconiq Company dat steeds meer Belgen van cash op elektronisch betalen overstappen. Verschillende factoren zijn betrokken bij het groter wordende succes. Volgens onderzoek van het bedrijf zelf, in samenwerking met onderzoeksbureau iVOX, heeft 75,3 procent van de Belgen Payconiq of een bank-app met Bancontact op hun smartphone staan. Op vlak van betalingen via het internet werden Payconic en Bancontact ook populairder. 81,5 procent van online aankopen werd namelijk betaald met de smartphone, tegenover 18,5 procent met een bankkaart en kaartlezer. In 2019 gebeurde nog maar 55 procent van online betalingen via een smartphone.

Wat vermoedelijk ook nog geholpen heeft met het stijgende aantal elektronische betalingen, is de wet die handelaars verplicht om een vorm van elektronisch betalen aan te bieden. Die wet trad in werking op 1 juli. 63 procent van de Belgen betaalt nu al minder vaak met cash geld. 25 procent durft zelfs te stellen dat cash geld over 10 jaar zo goed als niet meer zal bestaan.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business