Nieuws

Epson stopt met verkoop laserprinters

Epson laser laserprinter printer inkjet inkjetprinter
Epson zal tegen 2026 alleen nog maar inkjetprinters verkopen. De voornaamste reden die het bedrijf daarvoor geeft, is duurzaamheid.

Epson zal volledig de overstap maken naar inkjet. Dat maakte de producent van printers onlangs bekend in een persbericht, tezamen met een release van nieuwe inkjetprinters voor zakelijk gebruik. Volgens Epson kan inkjet minder energie verbruiken dan laser. Niet alleen dat, maar het lichtere gewicht en kleinere ecologische voetafdruk van een inkjetprinter zou ook helpen. De nodige middelen voor productie en verzending worden daardoor ook verminderd.

De producent geeft nog enkele andere argumenten voor de volle omschakeling naar inkjet. De inktcartridges van een inkjetprinter zouden meer inkt kunnen bevatten. Met de “high yield” cartridges zou het gebruik van middelen, verzending, opslag en afvalverwerking ook weer inkrimpen. Inkjetprinters zouden daarbij minder bewegende en verbruiksonderdelen hebben. Daardoor wordt onderhoud ook minder nodig.

Voor Epson is deze beslissing de volgende stap in hun beweging naar meer duurzaamheid. Het bedrijf investeerde eerder al 100 miljard yen in duurzame innovatie. Daarbij ondervond de producent dat laserprinters meer energie verbruikten door de nood aan hitte tijdens het printproces.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business