Contactloos betalen met Google Wallet
Beeld: iStock

Google Wallet, de app waar je momenteel je bankkaart al aan kan koppelen, zal binnenkort ook ID’s en rijbewijzen ondersteunen.


Contactloos betalen met je Android-smartphone, dat doe je via Google Wallet. Momenteel kan je daar al bankkaarten, allerlei spaarkaarten en tickets aan koppelen. Dat maakt een einde aan alle plastic pasjes en kartonnen kaartjes in je portemonnee. Binnenkort wil Google ook dat je die twee andere pasjes, die je altijd mee moet hebben, gewoon thuis kan laten.

Google werkt namelijk aan ondersteuning voor rij- en identiteitsbewijzen in hun Wallet-app. De functie wordt eerst getest in de Verenigde Staten, en zelfs daar kan niet iedereen de functie gebruiken. Enkel eID’s en digitale rijbewijzen zullen ondersteuning krijgen. Ook doen niet alle Amerikaanse staten mee aan het testprogramma.

Google wil erg graag de beheerder zijn van al je pasjes. Of het uiteindelijk zo ver zal komen, dat zal moeten blijken. Plannen om de functie naar Europese landen te halen, lijken er bovendien niet onmiddellijk in te zitten. Net zoals sommige staten in Amerika zich zorgen maken om de privacy rond gedigitaliseerde ID’s en rijbewijzen, bestaan die zorgen hier ook. Daar komt bij dat de privacywetgeving in Europa veel strikter is dan in Amerika. Dat kan er wel eens voor zorgen dat het langer duurt dan verwacht voor de functie ook hier beschikbaar is.  Arthur is gepassioneerd door muziek, films en games en linuxgebruiker in zijn vrije tijd. Volgens hem zit achter alles, ook de nieuwste technologie, een verhaal dat hij met plezier uitpluist.