Nieuws

Windows 11 vanaf nu aangeboden bij installatie Windows 10

Windows 11-logo
© Microsoft
Microsoft wil graag dat gebruikers Windows 11 gebruiken. Bij het installeren van Windows 10, krijg je daarom de vraag of je wil updaten.

Wanneer je een nieuwe installatie van Windows 10 configureert, moeten gebruikers tegenwoordig langs een extra scherm. Waar je voorheen enkel je naam, regio en andere gegevens moest invullen, vraagt Microsoft nu ook of je naar Windows 11 wil updaten.

Het gaat om een zogenaamde ‘Out of Band’-update die je als gebruiker niet zelf hoeft te installeren. Zodra je apparaat waarop verbinding maakt met het internet zal deze update geïnstalleerd worden. Hiermee wil Microsoft zogezegd de ‘Out of the Box’-experience verbeteren. Gebruikers die een computer met Windows 10 voor de eerste keer opstarten, zullen wel niet allemaal het nieuwe scherm te zien krijgen. Enkel als je hardware compatibel is met de nieuwe Windwos-versie, zal je de vraag krijgen of je wil updaten.

Screenshot van het scherm dat je te zien krijgt bij installatie. Beeld: Neowin

Neowin deelde een screenshot van het keuzescherm. Daaruit blijkt dat gebruikers niet echt een keuze krijgen. Ofwel kies je ervoor om meteen te upgraden, ofwel druk je op de knop ‘herinner mij later’. Als je op die tweede optie klikt, zal je het scherm naar alle waarschijnlijkheid nog een aantal keren terugzien.

Windows 11 vermijden

Gebruikers die absoluut geen Windows 11 wensen te installeren, hebben de mogelijkheid om hun internetverbinding uit te schakelen. Zo wordt er geen update geïnstalleerd terwijl je Windows 10 configureert. Een andere optie is om je apparaat incompatibel te maken met Windows 11. Daarvoor kan je in de BIOS/UEFI TPM 2.0-ondersteuning uitschakelen, al is dat niet voor iedereen en elk gebruik aan te raden.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Koop jij de nieuwe iPhone 15?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business