Nieuws

Google Search krijgt continue scrollen op desktop

google search homepage scrollen continuous continue zoeken zoekresultaten
In plaats van aparte pagina's zal je vanaf nu continue kunnen scrollen bij de zoekresultaten op Google Search. Dat kon eerder ook al via de gsm.

Voor de duidelijkheid: het gaat niet om oneindig scrollen. Zes pagina’s aan zoekresultaten worden samengesmolten tot één lange pagina. Nadat je daar doorheen bent gescrold, krijg je een “Zie meer” knop te zien om de volgende resultaten te laden. Door deze verandering volgt Google Search de werking van veel sociale media, waarbij je eindeloos door de feed kunt scrollen.

Een exacte reden om specifiek zes pagina’s samen te voegen, is niet bekend. Google heeft echter al wel eerder gezegd dat mensen die meer informatie nodig zoeken, doorgaans zo’n vier pagina’s aan Google-resultaten doorscrollen.

Nog niet beschikbaar op Belgische Google Search

Het continue scrollen door de zoekresultaten op desktop is niet meteen beschikbaar in België. Momenteel wordt de feature enkel beschikbaar gesteld voor Engelstalige zoekresultaten in de VS. Het continue scrollen is bij ons al wel zichtbaar via een smartphone. Daarom kunnen we wel vermoeden dat het niet lang duurt voor het in België ook op de desktop zal komen.

googlegoogle search

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals