Nieuws

Microsoft Outlook krijgt chatfunctie van Teams

microsoft outlook teams chat functie
Microsoft Outlook krijgt een chatfunctionaliteit, rechtstreeks uit Teams. Daarvoor moet Teams dus niet meer apart geopend worden.

Als je zowel Microsoft Outlook als Teams gebruikt, zoals vele werknemers, zal je binnenkort misschien wat efficiënter kunnen werken. De mailapplicatie zal namelijk een chatfunctionaliteit krijgen die rechtstreeks aan Teams gekoppeld is. Microsoft gaf de komst van de functie aan op zijn Microsoft 365-roadmap.

De omschrijving van de komende functie stelt dat een “makkelijke Teams-ervaring vanuit Outlook” voorzien zou worden. In de context van een meeting zouden deelnemers een snel bericht kunnen sturen of de chat gewoonweg kunnen bekijken. Het is niet duidelijk of de meeting dan vanuit het mailplatform wordt opgestart, of vanuit Teams. Enige andere werking van de functie blijft tot nu toe evenzeer onbekend.

Release Teams-chatfunctie in Outlook

In ieder geval ziet het ernaar uit dat er buiten de chatfunctie momenteel geen andere functionaliteit uit Teams naar Outlook zal komen. Voor een videogesprek zal je dus gewoon nog altijd Teams zelf moeten openen. Microsoft werkt, net zoals Google Workspace bijvoorbeeld, wel verder aan het integreren van hun productiviteitsapplicaties. Zo zou het vanaf deze maand ook mogelijk moeten worden om apps voor Teams in Outlook te gebruiken.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business