Nieuws

iOS 16.2 beschikbaar: dit is nieuw

iOS 16.2
iOS 16.2 is eindelijk beschikbaar voor het grote publiek. Nadat de laatste plooien uit de bètaversie zijn gladgestreken, wordt het besturingssysteem nu algemeen beschikbaar.

In iOS 16.2 zitten, zoals steeds, een aantal nieuwe functies en applicaties. De twee blikvangers zijn ongetwijfeld Freeform en Apple Music Sing.

Freeform

Wie voor het eerst iOS 16.2 open doet, merkt meteen dat er een nieuwe app op het scherm staat. Freeform, zoals de applicatie heet, is een digitaal canvas waarop je met meerdere mensen kan samenwerken. Aanpassingen worden in realtime doorgevoerd, zodat iedereen altijd weet wat er aan het gebeuren is. Het is in de app mogelijk om simpele notities te maken, maar je kan ook schrijven, tekenen en verschillende vormen invoegen. Kortom: zo goed als alles is mogelijk in deze nieuwe samenwerkingsapp van Apple.

De nieuwe app, Freeform. Beeld: Apple.

Staat de app niet automatisch op het startscherm? Dan kan je hem gratis downloaden uit de Apple App Store. Let wel: je apparaat moet de nieuwste versie van iOS ondersteunen. Ook voor apparaten met iPadOS 16.2 en macOS Ventura 13.1 is de app gratis te downloaden.

Apple Music Sing

Een tweede nieuwigheid is Apple Music Sing. De functie is per direct toegankelijk voor alle abonnees van Apple Music, over de hele wereld. Apple Music Sing maakt het mogelijk om je iPhone of iPad in een karaoke-toestel te veranderen: je kan meezingen met allerlei nummers terwijl je de tekst kan aflezen. Bovendien is het ook mogelijk om de vocalen van nummers wat zachter te zetten. Zo kan je focussen op je eigen zanglijnen. Daarnaast is het ook mogelijk om duetten te zingen. Verschillende zanglijnen worden dan aan weerszijden van het scherm weergegeven, zodat je makkelijk met z’n tweeën kan meezingen.

In Apple Music Sing zie je de zangteksten in real-time op het scherm voorbij komen. Beeld: Apple.

Van begin af aan is Apple Music Sing beschikbaar voor tientallen miljoenen nummers. Bij Apple Music hebben ze zelfs 50 speciale afspeellijsten gemaakt waarin je deze nieuwe functie meteen kan uittesten.

Andere updates in iOS 16.2

Ook de Woning-app krijgt in iOS 16.2 een update. Gebruikers hoeven deze nieuwe update niet te installeren, aangezien hij volledig opt-in is. De update brengt een nieuwe architectuur naar Woning die jouw smarthome betrouwbaarder moet maken. Volgens Apple zorgt de nieuwe architectuur er namelijk voor dat smarthome-apparaten niet alleen sneller en beter reageren, maar ook samenwerken. Zorg er wel voor dat alle andere apparaten waarmee je een woning wil aansturen naar iOS 16.2 of iPadOS 16.2 geüpdatet zijn – anders kan je die niet meer gebruiken om je woning aan te sturen.

Daarnaast krijgt ook Stage Manager een upgrade. Gebruikers met een M1- of M2-iPad kunnen met iPadOS 16.2 ook externe beeldschermen gebruiken. Hierdoor is het mogelijk om nog meer apps naast elkaar open te hebben staan. Met andere woorden: multi-tasken wordt heel wat makkelijker met deze update.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business