whatsapp app bericht verwijderen voor mezelf ongedaan maken knop functie

Als je per ongeluk "Verwijderen voor mezelf" kiest bij een WhatsApp-bericht, krijg je vanaf nu kort de optie om dat terug te draaien.


Heb je al eens een bericht in een WhatsApp-gesprek willen verwijderen, maar drukte je daarbij per ongeluk op “Verwijderen voor mezelf” in plaats van “Verwijderen voor iedereen”? Normaal gezien zou je dan pech hebben, maar WhatsApp heeft daar verandering in gebracht.

Wanneer je nu op de knop duwt, heb je enkele seconden de tijd om de actie ongedaan te maken. Via een pop-upbanner krijg je de melding dat je het bericht voor jezelf hebt verwijderd. Daarnaast komt dan nu een knop om dat ongedaan te maken. Daarna kan je gewoon het bericht voor iedereen verwijderen. Zolang het bericht niet meer dan twee dagen geleden is verstuurd, ten minste.

Kritiek op verwijderfunctionaliteit WhatsApp

De nieuwe functie werd aangekondigd via het Twitter-account van zowel WhatsApp zelf als van de baas, Will Cathcart. Hoewel niemand per se een probleem lijkt te hebben met deze specifieke update, waren enkele Twitteraars wel kritisch over het geheel van berichtverwijdering in WhatsApp.


Sommige gebruikers vinden de “Verwijderen voor mezelf”-optie overbodig om mee te beginnen. Ze zien namelijk geen nut in het verwijderen van een bericht dat voor de rest van de groep wel gewoon zichtbaar blijft. Anderen vinden dan weer dat als je een bericht voor iedereen verwijdert, er geen spoor meer van zichtbaar zou mogen zijn. Nu blijft het spraakballonnetje namelijk staan, met de melding dat een bericht werd verwijderd. Dat kan tot ongemakkelijke vragen leiden, aldus de critici op Twitter.

De optie om “Verwijderen voor mezelf” ongedaan te maken, zou nu uitgerold worden naar alle platformen van WhatsApp. Zowel Android, iOS als de desktop-versie zouden de functie moeten krijgen.