Nieuws

‘WhatsApp voegt rapporteeroptie toe voor statusupdates’

WhatsApp
© Unsplash / WhatsApp
WhatsApp test momenteel de mogelijkheid om statusupdates te rapporteren. Volgens WaBetaInfo komt de functie binnenkort beschikbaar voor de desktopapplicatie.

WaBetaInfo deelde alvast een eerste screenshot van de rapporteerknop. Hiermee kan je gemakkelijk statusupdates van je contacten rapporteren aan WhatsApp. Moderatoren van de chatdienst krijgen de statusupdate na het rapporteren toegezonden en bepalen vervolgens of een gebruiker de regels van WhatsApp overtrad.

WhatsApp-berichten rapporteren

Ze hanteren hierbij hetzelfde beleid als bij reguliere berichten: degene die het bericht plaatste ontvangt geen bericht over je melding bij de chatdienst. Pas als geconstateerd wordt dat er een overtreding heeft plaatsgevonden, wordt de persoon op de hoogte gebracht. Ook in dat geval is je privacy gegarandeerd: de melder wordt namelijk nooit opgegeven.

Wanneer WhatsApp de rapporteeroptie vrijgeeft, is nog niet bekend. WaBetaInfo schrijft dat Meta op dit moment de laatste hand legt aan het ontwerp voor de desktopapp. Eerst zal de functie daarna voor WhatsApp Desktop Bèta-gebruikers beschikbaar komen. Komt de functie zonder kleerscheuren door de bèta, dan krijgen andere gebruikers ook de rapporteeroptie tot hun beschikking. Onbekend is of er aan eenzelfde rapporteerknop voor de mobiele versie van WhatsApp gewerkt wordt.

Rapporteerknop in statusupdates, beeld: WaBetaInfo

Met de komst van de rapporteeroptie voor statusupdates kun je voortaan alle vormen van content op WhatsApp rapporteren. Eerder was het al mogelijk om specifieke, of simpelweg de laatste vijf, berichten uit een gesprek ter moderatie op te sturen. Voor moderatoren blijft het daarbij lastig om berichten in de juiste context te plaatsen, ze hebben immers geen toegang tot het gehele gesprek. Dat geldt nu ook voor de statusupdates; enkel de gerapporteerde statusupdate wordt opgestuurd aan moderatoren.

Telefoongesprekken dempen

Gebruikers van de desktopversie van WhatsApp kunnen straks ook gaan genieten van een ‘Do not disturb’-optie voor telefoongesprekken. Ze ontvangen dan geen melding op hun desktop als ze via WhatsApp gebeld worden; het geluid dat de app normaliter afspeelt, wordt daarbij ook gedempt.

Enkele WhatsApp-gebruikers zouden via de bètaversie uit de Microsoft Store al toegang hebben tot de DND-optie. Wanneer een brede uitrol van deze optie gepland staat, blijft nog ongeweten.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business