Nieuws

Xiaomi-top vertrekt na tegenvallende resultaten

xiaomi winkel in brussel
Xiaomi-directeur Wang Xiang en oprichters Hong Feng en Wang Chuan hebben bekendgemaakt per direct van hun posities te vertrekken. Tegenvallende bedrijfsresultaten worden als reden genoemd.

Wang Xiang zou per direct vertrekken van zijn positie als directeur van Xiaomi. Dat meldt Financial Times, die toegang kreeg tot een interne brief van de voormalig directeur. Xiang was sinds 2015 aan de leiding bij het techbedrijf, maar maakt nu dus plaats voor een opvolger. Lu Weibing zou inmiddels het stokje van Xiang hebben overgenomen. Weibing is sinds drie jaar verantwoordelijk voor Xiaomi’s Redmi-divisie. Die subdivisie richt zich op de ontwikkeling van premium midrange-smartphones.

Terwijl Xiang direct het bedrijf verlaat, blijven oprichters Feng en Chuan wel actief binnen Xiaomi. De oprichters hebben wel besloten zich voortaan niet meer met operationele zaken te willen bemoeien. Welke posities zij vanaf heden bekleden, wist Financial Times niet te achterhalen.

Zware financiële periode

De wissel in de Xiaomi-top vindt plaats op een lastig moment voor het techbedrijf. Het bedrijf zou te maken hebben met tegenvallende resultaten, waarbij de omzet in het derde kwartaal slonk met 9,7% ten opzichte van hetzelfde kwartaal in 2021. Die duikvlucht wordt met name veroorzaakt door lage – afhankelijk van de markt zelfs zeer lage – verkoopcijfers van telefoons. Canalys meldt voor het derde kwartaal een daling van 8,4% in het aantal verkochte smartphones. Dat is een gemiddelde voor alle fabrikanten, maar toont wel aan hoe de markt beweegt.

Xiaomi ziet de geslonken smartphonemarkt ook als aanleiding voor een grootschalige ontslagronde. Het bedrijf zou van plan zijn de komende tijd ongeveer 10% van zijn medewerkers ontslaan. Binnen welke afdelingen die ontslagen gaan vallen, is niet bekend.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business